Githa Michiels zegeviert in Thieusies

Githa Michiels zegeviert in Thieusies

ava

Githa Michiels reed de wedstrijd in Thieusies als voorbereiding op de belangrijke wedstrijden volgende maand. Ze wist niet wat ze mocht verwachten na een week met intensieve trainingen. Maar ze won haar eerste koers van het seizoen.

Het voorbije weekend was het tijd voor mijn 2de mountainbike wedstrijd van 2014. Ik ga al heel wat jaren naar Thieusies als voorbereiding op de grotere wedstrijden die binnen een dikke maand volgen.

Na de sneeuw en koude die we vorig jaar te verduren kregen hoopte ik op een iets drogere versie van de Wallonia cup in Thieusies. De week tussen de twee wedstrijden was gevuld met heel wat intensieve trainingen. Het was dus afwachten hoe fris ik aan de start zou komen.

De regen van zaterdag deed me besluiten om vooraan mijn nieuwe Michelin wild MUD te monteren,. Zo behield ik toch de nodige grip in de afdalingen en de bochten.

Bij mijn opwarming voelde ik de arbeid van de voorbije week serieus . De benen draaide alles behalve soepel . Maar als ik nog verder wil blijven groeien naar de grote wedstrijden toe ben ik verplicht om hard te blijven werken de volgende weken.

Tijdens de opwarming kon ik de verzuring in mijn benen wat losrijden. Ik was dus klaar om er van bij de start volop in te vliegen om zo nog wat extra wedstrijdritme op te doen.

Ik vond mij klikpedaal niet direct in de start en zo schoten al enkele dames voor me uit.

In de startklim kon ik direct de kop nemen en ik probeerde stelselmatig het tempo op te voeren. Ik had me vooraf voorgenomen aan te vallen op de tweede klim die op het einde steiler werd . Daar kon ik een versnelling plaatsen en ervoor zorgen dat ik helemaal kon wegrijden van de andere dames. 

Al snel werd ik gehinderd door de Masters 2 die twee minuten voor ons gestart waren Daar verloor ik in de eerste ronde heel veel tijd. Ik probeerde daarna mijn eigen tempo te rijden en me te focussen op mijn technische kant wat bijschaven en stevig doorgaan waar het mogelijk was.

Zo kon ik een mooie voorsprong bij elkaar fietsen en mijn eerste overwinning van dit nieuwe seizoen binnenhalen. Een heel mooie opsteker zo vroeg op het seizoen.