Robert Mennen en Kristian Hynek winnen tweede etappe Cape Epic

Robert Mennen en Kristian Hynek winnen tweede etappe Cape Epic

Robert Mennen en Kristian Hynek winnen tweede etappe Cape Epic
ava
Robert Mennen en zijn ploegmaat Kristian Hynek hebben de tweede etappe naar Robertson in de Cape Epic gewonnen. Zware regenval eiste duidelijk zijn tol in deze rit. Urs Huber en Karl Platt eindigden tweede en zijn de nieuwe leiders. Tim Böhme en Simon Stiebjahn (Bulls 2) bezetten de derde podiumplaats. Roel Paulissen reed met Riccardo Chiarini zelfs even aan de leiding, maar eindigde uiteindelijk vijfde.

Grootste verliezers van de dag waren de vorige leiders, Kaufmann en Kass. Ze kregen af te rekenen met een gebroken frame. De herstelling nam heel wat tijd in beslag en zo eindigden ze op bijna twee uur van de winnaars. Ze zijn meteen uitgeschakeld voor de eindzege.

Ook de nieuwe leiders, Platt en Huber, kregen hun deel van de pech te verwerken. Ze eindigden op ruim twee minuten van de winnaars, maar dat was genoeg om de leiding te nemen. ‘We hadden een crash meteen na de start. Het was erg glad daar. Ik week van mijn lijn af op de single track en mijn voorwiel schoof weg. Mijn motivatie was even weg en ik ben op vele plaatsen gekwetst, maar we zijn vechters en gaan er terug voor, ‘zei Platt.

Dagwinnaar Robert Mennen gaf ootmoedig toe dat ze veel geluk hadden tijdens deze rit en eigenlijk de ‘survival of the fittest’ wonnen.

Door het slechte weer kreeg de Cape Epic dus een nieuwe wending.

Bij de vrouwen pakten favorieten Ariane Kleinhans en Annika Langvad (RECM2) negen minuten terug van de 24 die ze verloren in de eerste rit op Suss en Bigham. Het Zwitsers-Deens duo won dan ook deze rit en verhoogt de spankracht voor de komende ritten. ‘Het was belangrijk om niet in de problemen te komen. Nu geven we ons tot het einde volledig,’ zei Kleinhans.

Süss en Bighmam werden tweede, maar blijven leiders. De derde plaats was weggelegd voor het Jennie Stenerhag en Theresa Ralph. Sara Mertens en Laura Turpijn worden met de dag beter. Nu eindigden ze als vierde.

Bij de masters wonnen Bart Brentjens en Abraao Azevedo . Pascal De Kort en Bart Van de Water haalde opniuew het podium met een derde plaats. Ze staan nu ook derde in de tussenstand. Luc Bellings en Danny Simons werden dertiende.

25/03/2014 | Erikbr