Githa Michiels zette weer een stap vooruit in 2015

Githa Michiels zette weer een stap vooruit in 2015

Githa Michiels kan terugblikken op een topseizoen. Ze had een goed veldritseizoen, dat de goede voorbereiding bleek op een mooi mountainbikeseizoen. Wellicht het beste tot nu toe, met het WK als uitschieter. De veelvoudige Belgische kampioene doet haar verhaal.

‘2015 was voor me het eerste jaar als prof en het eerste jaar bij een top team als het Versluys Pro Team.

Ik kon dus volop genieten van de ideale omkadering en topmateriaal van Scott , Shimano , Etixx , Vittoria , enz …

Daarbij had ik dan ook nog de financiële steun van Bloso en kon ik gebruik maken van de dienstverlening van de KU Leuven / Bakala Academy wat betreft de wetenschappelijke kant van het mountainbiken.

Het was een jaar vol nieuwigheden en veel zaken die we in de voorbereiding getest hebben met het oog op deelname aan de Olympische Spelen in Rio volgend jaar.

Het hoofddoel was natuurlijk om ervoor te zorgen dat we als land tot de criteria voldoen om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. In het eerste deel van 2016 zal dat ook het doel blijven om me daarna volledig te focussen op de voorbereidingen voor de Olympische spelen.

In het voorbije seizoen kon ik opnieuw een stap vooruit zetten. Ik begon het jaar in de top 10 op de UCI wereldranking en reed voor het eerst een top 15 plaats in een wereldbeker.

Jammer genoeg had ik op enkele belangrijke wedstrijden pech door een valpartij of mechanische problemen zodat ik mijn goede vorm niet helemaal kon tonen maar kon ondanks de pech toch een persoonlijk beste resultaat behalen op het WK met mijn 17de plaats.

Op de andere wedstrijden kon ik heel wat mooie ereplaatsen behalen en me meten met de wereldtop uit het mountainbiken wat in de pre olympische periode niets steeds eenvoudig is omwille van het torenhoge niveau.

Als afsluiter van dit mooie seizoen kreeg ik de kans om deel te nemen aan het pre Olympisch test event in Rio ( Brazilië ) om me zo perfect te kunnen voorbereiden indien ik al eerste Belgische dame geselecteerd wordt voor deelname aan de Olympische spelen voor mountainbike.

Tot slot wil ik nog graag iedereen bedanken die dit jaar in me zijn blijven geloven en me op alle mogelijke manieren hebben ondersteunt!

See you on the road to Rio!

Bron: PM Githa Michiels

Foto: Githa Michiels