Githa Michiels zevende in Bad Sackingen

Githa Michiels zevende in Bad Sackingen

ava

Het afgelopen weekend reed Githa Michiels haar eerste internationale wedstrijd in Bad Sackingen. Ze werd er zevende.

Het voorbije weekend reed ik mijn eerste internationale wedstrijd. Het winterweer zorgde ook in Bad Sackingen voor zware technische omloop. Bij de verkenning voelde ik dat ik nog wat extra techniek training nodig heb. De Belgische omlopen zinken weg in het niets tegenover de omlopen die je op de grote internationale wedstrijden tegenkomt.

Met heel wat grote namen aan de start was ik echt benieuwd naar wat deze wedstrijd zou brengen.De voorbije weken liep alles heel vlot, maar toch is het altijd afwachten wat het geeft tegenover de wereldtop van het internationale mountainibke peloton.

Bij de start was het onmiddellijk serieus met de gas open , na de eerste ronde was is ongeveer vijftiende.

In de tweede ronde moest ik even halt houden in de materiaal zone omdat de sluiting van mijn voorwiel losgekomen was. Na een snelle interventie van de teammechanieker kon ik mijn weg verder zetten.


Ik voelde me steeds beter op de fiets en kon rensters blijven inhalen. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik zicht op de zevende plaats en dat gaf me nog meer moed. Vrij vlot kon ik me op de zevende plaats handhaven. De anderen waren te ver weg om nog in te halen.

Met deze zevende plaats tussen de wereldtoppers ben ik zeer tevreden en het is duidelijk dat het harde werk van de voorbije winter zeker heeft opgebracht. De volgende weken zal ik echter hard blijven doorwerken om mijn techniek en conditie nog verder uit te bouwen met het oog op de volgende internationale wedstrijden,’aldus Githa.