Githa Michiels wint in Theusies en blikt terug

Githa Michiels wint in Theusies en blikt terug

ava

Githa Michiels heeft na Ottignies ook de wedstrijd in Theusies gewonnen.  De Belgische kampioene zit helemaal op schema voor haar internationale cross country wedstrijden. Ze blikt terug op haar wedstrijd. Volgende week rijdt ze in Bad Sackingen.

Na de geslaagde test in Ottignies liep de voorbereiding op mijn internationaal cross country seizoen via de wedstrijd in Theusies.

De extra ervaring op de mountainbike is zeker meegenomen als je de moeilijkheidsgraad bekijkt van de hedendaagse cross country omlopen in het buitenland.

Door de sneeuw en regen op zaterdag nacht zag het er naar uit dat ik al mijn techniek zou kunnen gebruiken en op deze manier mijn nieuwe Thompson 29er nog beter kon leren kennen.

Er stond weer een mooi groepje dames aan de start , het beloofde een ijskoude en zware wedstrijd te worden.

Doordat er nog regen en sneeuw gevallen was na mijn verkenning op zaterdag was de eerste ronde een verkenningsronde voor me. Kijken waar je kon rijden en waar er gelopen diende te worden.

Ik merkte reeds op de eerste beklimming dat lopen soms een snellere optie was toen ik voorbijgelopen werd. Iets later nam ik opnieuw de koppositie en kon beginnen aan mijn voorsprong uitbouwen.

Ik kon vrij vlot een kloof slaan van enkele minuten en besloot om mezelf zeker niet te forceren in deze koude en op de glibberige ondergrond. Het zou dom zijn hier aan het begin van het seizoen reeds een blessure op te lopen onnodig risico’s te nemen.

Met nu 3 overwinningen op Belgisch niveau ben ik zeer tevreden over mijn huidige conditie, de komende maanden zal ik nog een aantal procenten beter moeten worden om mijn tricolore trui te kunnen tonen op de internationale wedstrijden.

Volgende week trekken we met het team naar Bad Sackingen voor de eerste manche van de bundesliga. Er staan reeds heel wat grote namen op de startlijst dus ben ik erg benieuwd hoe ik het daar zal doen. Momenteel blijkt het harde werk van de voorbije winter opgebracht te hebben , maar het is natuurlijk altijd afwachten hoe ik ga reageren op de eerste wedstrijden waarin ik diep in mijn krachtenarsenaal zal moeten tasten.

Na Bad Sackingen zal ik samen met mijn entourage aan de hand van de gegevens en het resultaat dat uit de wedstrijd voortkomt beslissen over de verdere opbouw naar de wereldbekers toe, ‘aldus nog Githa.