Glory Recovery shake – na de inspanning drank

Glory Recovery shake – na de inspanning drank

Recovery shake of een snel bordje eten in vloeibare vorm met veel essentiële stoffen die je direct na een inspanning nodig hebt. Zo kan je het vrij vertaald uitleggen. Waarom direct of circa 1 uur na een inspanning ? Simpelweg omdat je dan het makkelijkste opneemt en je lichaam des te sneller herstelt van die inspanning.
Met hersteldranken om in gewoon Nederlands te spreken, heb je een hulpmiddel om sneller en makkelijker dat te doen wat je na een inspanning moet doen “ETEN” in vloeibare vorm is het voor vrijwel iedereen weg gelegd om dat ook daadwerkelijk te doen. Er zijn atleten die absoluut na een lange zware inspanning niet kunnen eten, maar wel drinken. Dat is de reden waarom hersteldranken vloeibaar zijn.
Waarom kan ik niet gewoon soja melk of yoghurt of een fruit shake drinken? Natuurlijk kan dat ook , het is maar net wat je zelf als prettig en goed ervaart. Eén ding is er wel , als je meerdaagse zware inspanningen levert in de vorm van lange duurtrainingen met intervals of wat kortere inspanningen die zwaarder zijn. Dan heb je meer stoffen nodig om sneller te blijven herstellen en om de beschadigde spieren weer te repareren zogezegd. Repareren heet in dit geval aanvullen met voldoende voedingsstoffen om er de volgende dag weer tegen aan te kunnen of om net die extra paar dagen meer te kunnen trainen of om die meerdaagse etappe wedstrijd uit te rijden.
Glory Sports nutrition heeft in samenwerking met sporters en atleten de goede basis gevonden voor een herstel drank die doet wat ze moet doen. Na enkele weken in de weekends zwaardere inspanningen te hebben geleverd die mij normaal 2-3 dagen voelbaar blijven heb ik nu na de inname van Glory Recovery veel minder verzuring en pijn in mijn benen de volgende dag. Ik kan meerdere zware dagen trainen en heb gewoon minder verzuring in mijn benen wat duidelijk merkbaar is. Ook heb ik getest zonder de Recovery en dan was het weer hetzelfde liedje als normaal 2-3 dagen zware benen. De BCAA’s die in de recovery drank van Glory zitten oftewel in gewoon Nederlands de “Vertakte keten aminozuren” worden makkelijker opgenomen dan gewone aminozuren. Omdat de vertakte keten aminozuren makkelijker door de enzymen omgezet gaan worden in energie en voedingsstoffen die de spieren weer aanvullen en laten werken. Drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine en dat zijn alle drie BCAA’s die ook nog als eigenschap hebben dat ze de spieren enigszins beschermen tegen afbraak en de spieren sneller laten herstellen.
Al met al is de Glory Recovery shake een goede en gezonde en tevens geteste vorm van herstel drank die je veilig in kan nemen na een zware inspanning. De vanille smaak is lekker en de hoeveelheid die je nodig hebt,350 ml, is ook nog best makkelijk weg te krijgen na een inspanning. Veel recovery shakes zijn veel zwaarder om te drinken en hebben een vieze dikke nasmaak wat Glory niet heeft. De neiging om de hele dag te eten is ook minder als je met Glory Recovery werkt en de mate van herstel is beter. Je kan hem mengen met water maar je kan ook bijvoorbeeld rijstmelk of soja melk of gewone melk gebruiken. Ik heb het zelfs met volle yoghurt geprobeerd en na goed roeren is het nog lekker ook ( is persoonlijke smaak ).
Is het nodig ? Dat laat ik aan eenieder zelf over om te beoordelen.
Jan v Dijk