Vijf op rij in Niel voor Sanne Cant

Vijf op rij in Niel voor Sanne Cant

Een vijfde overwinning op rij voor Sanne Cant in Niel tijdens de jaarmarktcross. De tweede plaats was voor Jolien Verschueren die haar teamgenote Nikki Harris achter zich liet. Na de finish hadden deze twee dames nog even een woordenwisseling maar na afloop werd dit uitgepraat en konden ze terug door éénzelfde deur naar de camper gaan.

Bij de dames kregen we een zeer goede start te noteren voor Wyman. Harris nam op de technische passage van de ronde over van haar. Maar door een valpartij op de schuine kant nam Sanne Cant de wedstrijd in handen. Wyman kwam in de achtergrond ook ten val en moest ten gevolge van deze val de wedstrijd staken.

We kregen een dubbele koppositie van Sanne Cant met Nikki Harris in haar wiel. De dames bleven geruime tijd in elkaars buurt hangen. Het bleek een strijd te worden tussen deze twee dames voor de winst. Maar een valpartij van Nikki Harris besliste hier anders over. In de nog drie ronden te rijden kregen we vooraan een hergroepering van Sanne Cant – Nikki Harris en ook Jolien Verschueren kwam zich melden. Maar door opnieuw een oponthoud van Harris kon Sanne de wedstrijd volledig in handen nemen en wegrijden van Harris en Verschueren. Sofie De Boer reed op dat ogenblik op een stevige vierde plaats.

Het bleef lange tijd een gesloten wedstrijd voor de tweede plaats. Sanne Cant bouwde haar voorsprong geleidelijk aan uit en de twee dames van Telenet Fidea zouden onder hun moeten uitmaken wie het zou worden die op twee en drie zouden plaatsnemen. Het werd een strijd op het hoogste niveau. Ze gaven elkaar niks prijs. Op de technische passages in de laatste ronde kon Jolien Verschuren de koppositie nemen en zo beter haar lijnen uitkiezen. Een schuiver van Sanne Cant in de laatste ronde bracht haar overwinning niet meer in gevaar. Jolien probeerde alles uit de kast te halen om Nikki Harris uit het wiel te rijden maar ze lukte er maar moeizaam in. Bij de zandstrook maakte zij een betere doortocht en dat gaf haar voldoende ruimte om de tweede plaats veilig te stellen.

Harris kwam op de derde plaats binnen en was ontgoocheld over het wedstrijdverloop van de laatste ronde van haar teamgenote. Maar het werd op het hardst van de wedstrijd betwist en elke dame reed voor haar plaats. Na de wedstrijd hebben de dames een woordje gewisseld en nadien was het een beetje uitgeklaard.

uitslag van de dag :

  1. Sanne Cant
  2. Jolien Verschueren
  3. Nikki Harris
  4. Sofie De Boer
  5. Ellen Van Loy
  6. Laura Verdonschot
  7. Karen Verherstraeten.