G&N Ride Cycling team heeft een hart voor de jeugd

G&N Ride Cycling team heeft een hart voor de jeugd

Met G&N Ride Cycling hebben we weer een mountainbiketeam erbij in ons land. Het waren Gerd Ennekens en Niels Verbraeken bij wie het idee leefde om met een eigen team te starten.

Aanvankelijk dachten zij aan een team met maximum 10 jeugdrennertjes. Met een bang hartje begonnen ze eraan, contacteerden sponsors en vonden gelukkig het nodig budget. Het belangrijkste was natuurlijk het vinden van een fietsleverancier. Via de fietswinkel Ride in Diest stapte BMC mee in het verhaal.

Het gerucht van dat nieuwe team deed al snel de ronde op wedstrijden en Gerd en Niels kregen tal van telefoons met de vraag of ze nog renners zochten. Dat wilden ze graag toestaan maar konden ze zich dan nog wel aan hun hoofdmoto houden: iedereen renner wordt in ons nieuwe team gelijk behandeld. Het geluk en welzijn van de sportertjes komt op de eerste plaats. Om iedereen dezelfde voordelen te geven moest er dus een tweede sponsor ronde komen.

Dat lukte gelukkig en zo zijn ze zeer trots dat al deze sponsors mee in hun verhaal stappen. Ook de renners en ouders willen ze bedanken voor het vertrouwen dat ze hen geven want ook voor renners en ouders is het toch een sprong in het duister.

In totaal komen ze nu uit 11 jeugdrennertjes 4 juniors en 3 volwassenen. Zij gaan volgend seizoen in volgende categorieën aan de slag:

U9 meisjes: Lien en Hanne Bleux

U9 jongens: Jorbe Verbraeken

 
U11: Mathiz Tielens, Sid Van Lommel, Siebe Verbraeken

U13: Jari Van Lee, Mathias Bleux, Mathé Ennekens, Jasper Ferket

U15: Sverre Van Lee, Sem Gybels,  Zander Tielens

Juniors:Robin FerketSybe GybelsRhune ClynenWout Daems

Masters 2: Jimmy Tielens

Fun A: Gybels Kenny

Dames Elite: Kim Saenen

Tenslotte beschikt het team ook over 2 professionele trainers die de renners (waar nodig) voorzien van trainingsschema’s. Een pluspunt in de begeleiding van jonge renners. ‘De belangrijkste doelstelling blijft natuurlijk wel dat de renners en ouders zich goed voelen in het team. Jong of oud, starter of ervaren renner, prijzenpakker of deelnemer…. Iedereen is bij ons gelijk en zal steeds hetzelfde krijgen als de anderen. Die levensles willen wij onze renners meegeven. Met z’n allen genieten van deze geweldige hobby,’zeggen Gerd en Niels.

Bron: PM

Foto’s: G&N Ride Cycling team