Gody Jacobs over zijn zege in Sittard

Gody Jacobs over zijn zege in Sittard

Gody Jacobs won in Sittard en gaf ons graag een reactie mee.

‘Nadat ik gisteren met teammie Johan Slechten in Battice was gaan biken en ik me weer heel erg geamuseerd had op MN bike. Ik had op het laatste moment ook beslist om ook vandaag mijn Ridley van stal te halen en te gaan rijden in Sittard. Daar had men een leuk rondje uitgezet en ik had er zin in. Bij de start ging het meteen lekker bergop en voelde ik meteen dat ik nog een stuk Battice in de benen had. Ik wou niet te gek van start gaan om zo mezelf tegen te komen. Ik kon als zesde het bos in duiken en stilaan schoof ik naar voor. Christian de Graaff had wat voorsprong genomen en samen met Willem Jan Post zat ik in de achtervolging. Nadat Willem Jan eraf moest was het een tweestrijd. Helaas voor mij hield Christian stevig het gashendel open. (hij is niet voor niks Nederlands kampioen)en bleef ik haast de hele wedstrijd op 5 tot 10 sec steken. Omdat geen van beide brak, was het lekker spannend. In de laatste ronde kon ik dan toch de aansluiting maken.en was het man tegen man..

Over halfweg de laatste ronde was er dan nog een steile knik en zette ik alles op alles. ik kon erlangs en kon zo als eerste terug een technisch strook aanvatten. Helaas viel er een gedubbeld renner vlak voor ons, waardoor de weg versperd was en we beiden haast geen kant op konden. Ik kon er uiteindelijk net een fractie vlotter door dan Christian. Hierdoor had ik een klein gaatje en aangezien we beiden vol aan het geven waren, trachtte ik die kleine voorsprong te behouden. En zo lukte het dan uiteindelijk ook. Maar het moet gezegd worden. We waren vandaag allebei even sterk en we hebben er een mooie sportieve race van gemaakt,’besloot Gody Jacobs.