Githa Michiels blikt terug na haar winst in de BeMC

Githa Michiels blikt terug na haar winst in de BeMC

Githa Michiels beleefde een fantastisch weekend met winst in de BeMC. Ze blikt er op terug en kijkt hoopvol uit naar de komende wereldbekers.

‘Na de wedstrijd in Erezée kon ik weer overstappen op mijn normale trainingsvolume. Samen met mijn coach ( mijn vriend Filip ) maakten we een trainingsplan op voor tijdens de BeMC. Op deze manier zou ik het maximum aan trainingsarbeid behalen met het oog op de komende wereldbekers. Ik wou enorm graag deelnemen aan de BeMC omdat ik het een fantastisch initiatief vind en op deze manier in eigen land UCI punten kan verzamelen,’haalt Githa aan.

‘Op de eerste dag kreeg ik een geduchte Franse tegenstander aan de startlijn. We besloten ons trainingsplan niet aan te passen en zoals afgesproken zou ik het eerste half uur aan XCO tempo rijden om daarna rustiger aan te doen. De vorm van de dag was voldoende om een eerste rit overwinning binnen te halen. De tweede dag stond een iets rustigere dag op het programma voor mezelf.  Ik hield me opnieuw aan de afgesproken hartslagen en kon al snel een kloof slagen met de andere dames. Op duurvermogen kon ik nog extra minuten voorsprong nemen in het eindklassement en een tweede dagoverwinning in de wacht slepen. De derde dag was een zware rit ,99km en 2950 hoogtemeters , de etappe begon met een klim waarna een sneller stuk in de omloop volgde. Met de wetenschap dat de laatste kms de zwaarste waren hield ik me aan mijn schema en kon een kleine kloof slagen. De snelle stukken liggen me momenteel nog niet echt , maar bergop voel ik me heel erg goed,’gaat Githa verder.

‘Vanaf het echte klimmen begon, kon ik in de voorsprong nog verder uit bouwen zonder iets te forceren. Ik reed een mooi tempo en voelde me heel goed gedurende de hele rit. Ondanks de schrikwekkende kms in combinatie met de vele hoogtemeters bereikte ik zonder veel problemen de eindmeet van deze prachtige editie van de BeMC! Zo kan ik met fantastische trainingen in de benen , een goed gevoel en heel wat UCI punten richting de wereldbekers vertrekken,’besloot de Versluysbikester enthousiast.

Langs deze weg een woord van dank aan mijn team , mijn ouders, de mensen die me drie dagen aanmoedigden en felicitaties overbrachten en de organisatie van de BeMC voor het geweldige weekend!

Foto: Filip François