Goed weekeinde voor Sven Nys

Goed weekeinde voor Sven Nys

Sven Nys sluit het weekende af met een twee op twee.

Voor de vierde keer op rij liet Sven zich als eerste over de finish noteren. Het is hiermee de achtste overwinning van het seizoen. De vijfendertigjarige is opnieuw de sterkste rennen ven het peloton te noemen

De start van Sven was niet zo goed te noemen. Hij leek al bij de beginface van de wedstrijd op 15 seconde gereden te zijn. Maar al gauw kwam hierin verandering. Hij zag dat Tom Meeusen en Kevin Paulus het mooie weer maakten vooraan en dat kon hij niet laten gebeuren.

Sven zette de achtervolging in en al gauw was de achterstand van 15 seconde omgebogen naar aansluiting bij de koplopers. Door materiaalpech verloren de twee andere kopmannen de aansluiting vooraan. Tom Meeusen moest de rol vooraan lossen door een lekke band. Zijn plaats werd ingenomen door Bart Aernouts. Ook Klaas Van Tornout wist Meeusen te passeren en aan te sluiten bij de andere koplopers. Kevin Paulus moest de koplopers laten gaan omdat hij ook kwam af te rekenen met een lekke band.

Meeusen en ook Paulus gingen voluit in de achtervolging maar door ongeconcentreerd manoeuvres uit te voeren kwamen beide rijders tegen de grond en was het over en uit voor hen om op het poduim te kunnen plaats nemen.

Klaas Van Torhout deed er alles aan om de rol vooraan waar te maken maar al gauw moest ook hij de anderen laten gaan. Het werd dus een tweestrijd tussen Aernouts en Nys. Bart deed er alles aan om het wiel van Sven te houden maar de laatste ronde was er voor hem te veel aan. Hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. De overwinning ging naar Sven Nys die voor de vierde maal de Druivencross in Overijse won.