Sven Nys was de beste in het zand van Sint Anneke in Antwerpen.

Sven Nys was de beste in het zand van Sint Anneke in Antwerpen.

 

Hij won de derde Scheldecross op een indrukwekkende wijze. Sven kliefde in de derde wedstrijd van de Fidea Classic als de beste door het zand op Linkeroever in Antwerpen.

Voor aanvang van deze wedstrijd liet Kevin Paulus verstaan dat hij last had van een lichte verkoudheid. Dat was te merken aan zijn start in Antwerpen. Hij was minder goed gestart dan anders en was al vroeg op achtervolgen aangewezen. Hij trok alle registers open maar bij de zandpassage kwam hij ongelukkig ten val. Zonder al te veel erg, maar hij moest de wedstrijd opnieuw aanvatten in een vijftiende plaats. De overwinning was voor Kevin geen must meer. Ook Simunek die kreeg af te rekenen met pech. Hij startte goed maar kwam al snel terug door lekke band.

Sven van zijn kant deelde zijn wedstrijd heel goed in. Sven Nys had nog een afrekening te doen bij dit parcours. Tijdens het Belgische Kampioenschap begin van het jaar moest hij door Niels Albert (momenteel nog out met een polsblessure) ver laten voorgaan. Half weg de wedstrijd ging Sven gemakkellijk door de zandstroken en reed alleen het gat dit naar de drie koplopers van het moment.

Dit waren Klaas Vantornout, die nog fel terugviel in de finale van de wedstrijd, de ploegmaats van Fidea Rob Peeters en Tom Meeusen. Tom gaf doorheen de ganse wedstrijd een beresterk gevoel te hebben op zijn fiets. Hij deed er alles aan om zo lang mogelijk mee te strijden met de Kanibaal uit Baal. Maar in de voorlaatste ronde zette Sven de puntjes op de I. Hij reed nogmaals vlekkeloos door de zandpassage en toen was de kloof gemaakt. Op karakter probeerde Tom nog alles uit de kast te halen om alsnog bij Sven te geraken maar hij lukte er niet in. Hij moest zich tevreden stellen met een tweede plaats achter Sven Nys.

De strijd voor de derde podiumplaats ging nog tussen Dieter Vanthournout en Rob Peeters. Deze laatste moest de inspanning van de ganse wedstrijd bekopen en tevreden zijn met een vierde plaats. Dieter mocht dus plaats nemen op de derde stek op het podium. Een tevreden Dieter was duidelijk te zien bij de ceremonie.

Dit was een prachtige wedstrijd om het weekeinde te openen. Toch kijkt iedereen uit naar de terugkeer van Niels Albert. Als alles mee zit zal Niels volgend weekeinde de strijd terug aanvatten.