Goeman-Scott cyclingteam stelt UCI MTB trade team voor

Goeman-Scott cyclingteam stelt UCI MTB trade team voor

ava

In de gebouwen van Scott Benelex in Kortenberg werd het Goeman-Scott cycling team voorgesteld. Met eliterenster Carina Kirssi uit Finland, belofte Bart De Vocht en junioren Bram Cools, Jens Van Rompaey, Erno Mc Crae, Roan Mc Crae en Quentin Stepien vormen ze een UCI MTB trade team.

In 2007 heeft Jan Goeman de mountainbikers van het Scott USA cycling team overgenomen en het Goeman Scott cycling team opgericht. Sindsdien is dit team gegroeid en maakt deel uit van de Belgische top. Om ook op internationaal niveau te kunnen presteren heeft het Goeman Scot Cycling team in 2010 de officiële UCI status verworven en dat werd voortgezet in 2011 en 2012.

Teammanager Jan Goeman stelde zijn team voor. ‘Zes jaar geleden zijn we  begonnen met het Scott team verder te zetten. De bedoeling is om  vanuit dit team jongeren op te leiden en dit kan doorgroeien naar een profcontract. Momenteel zitten we met elite, beloften, junioren en nieuwelingen, ook meisjes. We willen ze de nodige ondersteuning geven. Zo krijgen ze  ook de mogelijkheid  om  in het buitenland te laten koersen. We zijn al drie jaar een UCI trade team.’

‘Met Olivier Labie hebben we indertijd het UCI trade team opgestart.  Olivier is nu gestopt omdat hij de combinatie met zijn werk niet meer kon maken.  In onze eerste jaren hebben we ook  wat resultaten geboekt met Carina Kirssi.  Voor het derde jaar op rij zit ze in ons team. Maar dit jaar zal ze omwille van haar studies examens in Spanje niet zoveel kunnen deelnemen aan wedstrijden,’vertelt Jan.

Goeman: “Bart De Vocht in de wereldbekers”

“Bij de beloften hebben we Bart De Vocht aangetrokken.  Bart is zeker heel goed bezig. Zo geven we hem de kans om de wereldbekers te rijden. Vorig jaar zijn we begonnen met een paar nieuwelingen en die jongens reden heel goed. Dat waren Bram Cools en Erno Mc Crae. Die twee zitten nu ook in het nationaal team van coach Meirhaeghe.  Van Bram Cools verwachten we wel iets. Hij heeft de capaciteiten om ooit prof te worden.  Erno Mc Crae fietst nog maar zijn derde seizoen. Maar hij doet het heel goed.” 


“Hetzelfde geldt voor Quentin Stepien. Hij reed al heel goed bij de nieuwelingen.  Jens Van Rompaey moet bekwaam zijn om regelmatig top tien te rijen. Roan Mc Crae, broer van Erno heeft vorig jaar meer botten gebroken dan records. Sleutelbeen en schouderblad gebroken, ‘glimlacht Jan. Maar van de acht wedstrijden die hij reed, zat hij wel vier keer in de top tien. Dat dus voor de renners uit ons trade team.”

‘Daarnaast hebben we nog het Competitieteam Wielerbond Vlaanderen met eliterennerJordy Billast als onze trouwste renner. Van in de tijd dat we nog als Scott-USA cyclingteam bestonden, is hij bij ons. Hij is altijd gebleven en eigenlijk een beetje de mascotte van het team geworden.  Hij neemt ook heel wat trainingen voor zijn rekening. Bij de beloften kunnen we rekenen op Tom Steurs.

Michelle Verstrepen rijdt bij de dames jeugd. Vorig jaar heb ik haar in Oostenrijk aan het werk gezien. Ze was er toen met Wielerbond Vlaanderen.  Ze heeft toen vooral veel lef en durf laten zien in de afdalingen.  Ze kon ons meteen bekoren.  Verder hebben we nogTomas Couderé, die vorig jaar nog bij de Superbikers reed. Bjarne Bamelis is een andere nieuweling die nog verder kan groeien. Dat zijn onze twaalf renners,” besloot Jan Goeman.

Het teammanagement bestaat uit:

Jan Goeman: Team manager & mechanicien
Leo Labie: Voorzitter & Coach
Kris Huens: Boekhouder & public relations
Catharina Homsma: Secretaresse & assistant team manager
Marianne van Ermen: Verzorgster

Bart De Vocht: “Regelmatig hoog niveau”

Belofte Bart De Vocht(vorig jaar nog No Drugs) is één van de speerpunten van het team. “De bedoeling is altijd om je te verbeteren en goed te presteren in wereldbekers en dat kan zeker in dit team. Nu krijg ik meer ondersteuning om aan de wereldbekers deel te nemen,” vertelt Bart.

“De voorbereiding naar het komende seizoen is goed verlopen. Vorige week ben ik wel een week ziek geweest. Maar over het algemeen mag ik niet klagen. Dit seizoen wil ik vooral op een constant op regelmatig hoog niveau presteren. Vorig jaar ben ik wat ziek geweest en dat heeft me parten gespeeld.  Als dat al kan verhinderen dit jaar, ben ik al ver.  Elk  jaar wil ik groeien, een stap vooruit zetten en telkens beter doen,” besloot Bart.

Erik Braeken en Brecht Toelen vanuit Kortenberg