Joyce Vanderbeken sterker dan Githa Michiels in strandrace

Joyce Vanderbeken sterker dan Githa Michiels in strandrace

De zege bij de dames in de strandrace van Knokke-Heist was voor Joyce Vanderbeken. Ze was sterker dan Githa Michiels. Met haar tweede plaats werd Githa wel “strandbikester van 2012’.  Inne Gantois werd derde.

Met een vijftigste plaats op 650 deelnemers was Vanderbeken de beste dame.  Op iets meer dan een minuut van de West-Vlaamse werd Githa 53 ste en vlagde dus als tweede dame af.

Joyce Vanderbeken werkte een mooi veldritseizoen af, waar ze zilver pakte op het BK.  Na deze strandrace gaat ze rusten, waarna terug op de mountainbike springt(voor ondermeer de Belgacom Belgiancups en het BK).

Joyce kreeg de zege niet op een presenteerblaadje. ‘Het was zeker niet makkelijk. Githa was eerst mee en ik heb alles uit de kast moeten halen om te winnen. Maar het is gelukt en ik ben er blij mee.  Ik heb lang niet meer op het strand gereden. De laatste weken voelde ik me wat minder en ik vreesde nog een klop te krijgen.  Gelukkig kon ik standhouden, ‘aldus nog Joyce.

Githa Michiels is duidelijk klaar voor het komende moutainbikeseizoen.

Van bij het begin  voelde ik dat het goed zat. De strandraces zijn als training bedoeld. Dus ik ging er het beste van maken. In een looppassage verloor ik de aansluiting met het groepje waarin  Joyce postvatte. Er was dus werk aan de winkel. De groep waarin ik zat draaide niet echt vlot zodat ik een hele tijd  kopwerk moest verrichten om op deze manier te proberen de aansluiting  te vinden.Halverwege de wedstrijd kreeg ik schakelproblemen. Dit werd steeds erger zodat deze strandrace een heuse krachttraining werd toen ik  uiteindelijk verplicht was de hele strandpartij op mijn 44 x 11 af te werken.Ik kon de schade toch nog beperken door op iets meer dan een minuut  van Joyce Vanderbeken als tweede over de eindmeet te bollen.Door mijn winst in de strandrace te Blankenberge maakte ik ook nog aanspraak op de titel Strandbikester 2012 waarmee ik heel erg tevreden ben. De wintervoorbereidingen lopen op zijn eind. Het gevoel is goed en ik kijk met volle verwachtingen uit om aan het uiteindelijke XC seizoen te beginnen. Als alles loopt zoals verwacht zal mijn eerste XC wedstrijd plaatsvinden te Dinant  op zondag 11 maart. Mijn eerste XC wedstrijd in internationaal gezelschap is in het Oostenrijkse Langlois op 25 maart, ‘besloot Githa.