Githa Michiels, Ruben Scheire en Jens Schuermans over hun selectie voor Rio.

Githa Michiels, Ruben Scheire en Jens Schuermans over hun selectie voor Rio.

De BOIC maakte zo pas in samenspraak met de KBWB de selecties bekend voor Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Bij de mountainbikers is de keuze gevallen op Githa Michiels, Ruben Scheire en Jens Schuermans. Hiermee zullen dus twee renners van het Versluys Pro mountainbiketeam deelnemen.

 

Githa Michiels Alpen trophy

Githa Michiels gaf een reactie op haar facebookpagina.’ De officiële selectie voor de Olympische spelen in RIO is een feit! Met trots zal ik als eerste Belgische dame deelnemen aan de Olympische spelen crosscountry/mountainbike.
Langs deze weg wil ik graag iedereen bedanken die me de voorbije jaren in deze droom gesteund heeft! Van mijn ouders , vriend , mijn ploeg , sponsors , de federatie , Sport vlaanderen en Bloso , tot alle mensen die me al jaren volgen en aanmoedigen! Maar uiteraard stopt het nu niet! Deze droom zal pas compleet zijn als ik in Rio ook een fantastische wedstrijd zal rijden!
See you in Rio!’

Ruben Scheire actiefoto

Ruben Scheire reageerde opgetogen en stuurde ons het volgende: ‘Ik ben geselecteerd voor de Olympische Spelen. De Belgische federatie mag twee renners sturen naar de olympische spelen mountainbike in Rio. De federatie had vorige jaar aan de renners meegedeeld dat ze zich hiervoor gingen richten op de uitslagen van het EK, de wereldbeker in Albstadt en de wereldbeker in La Bresse. Op deze manier had iedereen gelijke kansen om een ticket te behalen richting Rio. Ik werd in elk van deze drie wedstrijden beste Belg en behaalde op het EK zelfs een mooie 16de plaats. Naast mij werd ook Jens Schuermans geselecteerd.
Graag wil ik iedereen bedanken voor de steun die hij kreeg. In de eerste plaats mijn ouders, broer, familie en supporters die mij steeds blijven aanmoedigen.
Mijn vriendin, die altijd meedenkt in de juiste richting en mij met alles meehelpt. Daarnaast ben ik ook heel blij om te kunnen samenwerken met Koen Van Aerde als trainer. De goede samenwerking plukt duidelijk zijn vruchten af. De selectie voor de Olympische Spelen zorgt er ook voor dat ik mijn normen behaal voor Topsport Defensie dit jaar. Ondertussen is Topsport Defensie al 6 jaar mijn werkgever. Zij zorgen ervoor dat ik mij zorgeloos kan concentreren op het mountainbike.  Ik zou graag ook het habitat Mtb team en alle sponsoren bedanken voor de ondersteuning de laatste 4 jaar.
Tot slot is er ook de kbwb, BOIC, mijn tante en nonkel waar ik steeds goede zorgen krijgt op stage en Geoffrey Maes die mij steeds met goede raad bijstaat. Bedankt allemaal!,’ aldus Ruben.

 

Jens Schuermans(Beringen)

Jens Schuermans vertelde ons dit zijn selectie. ‘Ik ben uiteraard heel erg blij met mijn selectie voor de Olympische Spelen. Het is een droom die werkelijkheid is geworden. Ik heb er hard voor moeten werken en dan doet het des te meer deugd! Nu staat alles in het teken om in Rio zo goed mogelijk aan de start te verschijnen,’aldus de Limburger.

De mountainbikewedstrijden zullen op zaterdag 21 augustus om 12.30u voor de vrouwen en op de zondag 22 augustus voor de mannen gereden worden.

Foto’s: Filip François, Irmo Keizer en Bart Knops.