Granville Factory team aan de start in Haiming en Heubach

Granville Factory team aan de start in Haiming en Heubach

De junioren van het Granville Factory Team namen niet deel aan de wedstrijd van de UCI Junior Series in Italië. Dit ondanks voorbereidingen in het kader van hun nationale selectie onder leiding van Filip Meirhaeghe (krokusstage in Houffalize, diverse trainingen, inspanningstesten).

‘Reden voor het forfait was hun deelname aan de jaarlijkse teamstage in Mojácar (Spanje), eerder deze paasvakantie. Het is niet aangewezen om vlak na een intensieve stage deel te nemen aan een internationale wedstrijd.
De teamstage werd reeds in september vastgelegd met sponsor JETAIR. Dit was ruim voor de kalender van de UCI Junior Series werd bekendgemaakt. Deze stage maakt integraal deel uit van het ontwikkelingsprogramma dat door het team is opgesteld voor elke renner. Deelname aan de buitenlandse stage is voor onze jonge mountainbiketalenten belangrijk op langere termijn (Long Term Athlete Development),’zegt teammanager Pascal Loquet.

‘Wij betreuren deze ongelukkige timing. We hadden het uiteraard liever anders gezien. Maar stages met schoolgaande jeugd kan je enkel in een vakantieperiode plannen en dus is er snel overlapping. We kozen dit jaar voor de eerste week van de paasvakantie om de stage van de nationale selectie in de krokusvakantie te vrijwaren. Toen de kalender van de UCI Junior Series bekend werd, zagen we onmiddellijk dat onze renners niet aan de eerste manche van de UCI Junior Series zouden kunnen deelnemen. Maar organisatorisch kan je dan nog weinig wijzigingen aanbrengen omdat vluchten, fietskoffers en hotel al maanden op voorhand vastliggen,’ aldus nog teammanager Pascal Loquet.

Voor de volgende wedstrijden in Haiming (Oostenrijk) en Heubach (Duitsland) komt een selectie renners aan de start, volledig ondersteund door het Granville Factory Team onder leiding van Patrick Suttels.
De renners die deelnemen in Haiming en Heubach zijn:
– Junioren (U19): Tom Van Ingelgom, Emile Verhulst en Thor Geluykens
– Beloften (U23): Niels Vanpol en Nick Vanpol
De overige renners komen aan de start in de Wallonia cup te Cuesmes en de Benelux Cup in Houffalize.
In Houffalize zullen ook Niels en Nick Vanpol aan de start komen en na de wedstrijd doorreizen naar Heubach.

Bron: PM