Granville Factory Team na stage klaar voor het nieuwe seizoen

Granville Factory Team na stage klaar voor het nieuwe seizoen

Voor het vierde jaar op rij trok het Granville Factory Team op buitenlandse stage naar het Spaanse Mojacar (Andalusië) om daar de laatste voorbereidingen voor het komende seizoen te treffen. “De reis werd mogelijk gemaakt door team partner Tui en daar zijn wij hen dankbaar voor” aldus teammanager Pascal Loquet.

“Een buitenlandse stage is een gedroomde voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vooreerst kan een week lang intensief getraind worden en dat in de beste omstandigheden. De renners genoten van prima fietsweer, twintig graden is een mooi gemiddelde en geen drupje regen. Maar ook de omgeving leent zich prima voor fietstrainingen, in het bijzonder voor mountainbike. De streek rond Mojacar, aan de voet van de Sierra Nevada, biedt heel wat mogelijkheden om hoogtemeters te halen en offroad te rijden. De faciliteiten van het Best Oasis Tropical Hotel**** en het Baguet Bicycle Center bieden ook alles wat onze renners nodig hebben.”

Teamcoach Maarten Gybels vult aan dat “een stage ook perfect is voor het groepsgevoel en de teambuilding. Ook dat is noodzakelijk voor een goed seizoen”.

Voor nieuwkomer Brent Demaerel was dit een eerste buitenlandse stage. Een unieke ervaring waar hij zeker de vruchten van zal plukken. Om zijn stageweek goed af te sluiten nam hij zondag deel aan een regionale open MTB wedstrijd in Dessel. Hij werd er mooi eerste bij de nieuwelingen en tweede met de juniors bij. Proficiat Brent.

Volgende week komen al onze renners aan start in de eerste manche van de G-skin Wallonia Cup in Dinant. Het team wenst alle deelnemers veel plezier en succes.

Bron: PM