Greg Van Avermaet wordt voorzitter ‘Flandriencross’ Hamme-Zogge

Greg Van Avermaet wordt voorzitter ‘Flandriencross’ Hamme-Zogge

ava

Wegrenner Greg Van Avermaet wordt voorzitter van de Hansgrohe Superprestige-manche van Hamme-Zogge. De zogenaamde Bollekescross wordt volgend jaar omgedoopt tot Flandriencross. Van Avermaet is geboren en getogen in Hamme-Zogge en werd dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière verkozen tot Flandrien.

De Hansgrohe Superprestige-manche van Hamme-Zogge is sinds maandag 11 november volledig in handen van Golazo sports. VistaMedia van Jurgen Mettepenningen heeft de rechten van de cyclocross volledig overgedragen aan Golazo sports. De nieuwe organisatie is nu al volop bezig aan de voorbereidingen op de editie 2014 en heeft al enkele wijzigingen in petto.

In de eerste plaats wordt Greg Van Avermaet voorzitter van het bestuur dat de cyclocross in goede banen zal leiden. Ook ex-atlete Anja Buysse, en tevens tante van Greg Van Avermaet, zal deel uitmaken van het kernbestuur. Christophe Impens, managing director Golazo sports en oom van Greg Van Avermaet, heeft de algemene dagelijkse leiding. De sportieve leiding is in handen van drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken.

Om met een propere lei te starten krijgt de naam een facelift.  De Bollekescross wordt vanaf heden de Flandriencross. ‘Bolleke’ was destijds een verwijzing naar een biermerk, maar vanaf nu verwijst de naam naar de Flandrien Greg Van Avermaet. Greg werd Flandrien in 2008 en 2013. De nieuwe naam heeft nog een tweede betekenis.  De organisatie zal elk jaar een ‘Flandrien’ uit de veldritwereld in de spotlights zetten en een evenement bouwen rond deze eregast en ex-wereldtopper.

INTEGRATIE VAN ACTIEVE CYCLOCROSSBELEVING

Naast de populaire manche van de Hansgrohe Superprestige op zondag presenteert de organisatie ook een evenement voor kinderen. Op dit evenement – ‘Greg & The Kids’ – zal Greg Van Avermaet samen met enkele ex-toppers zoals Roland Liboton de kinderen uit Hamme en omstreken de kneepjes van het vak leren. Zowel in het veld als op de weg.

Op zaterdag zal er een massacyclocross georganiseerd worden, met deelname van Greg Van Avermaet. Greg zal een mooi parcours uitstippelen en iedereen die een cyclocrossfiets heeft uitnodigen.  Als het weer het toelaat zullen de deelnemers eindigen met een rondje op de echte Flandrien-crossomloop.Deze massacyclocross zal in het teken staan van een goed doel, de strijd tegen de Spierziekte van Duchenne.

TOEKOMST IN HAMME-ZOGGE

De organisatie en Greg Van Avermaet streven ernaar om de Flandriencross in het vertrouwde Hamme-Zogge te houden. De eerste gesprekken met de eigenaars van de gronden zijn opgestart en de eerste contacten waren alvast positief.

Inzake medewerkers is er al een belangrijke stap gezet om de werking van de cyclocross te waarborgen. Uiteraard is de huidige medewerkerskern meer dan welkom en krijgen zij de eerste kans om terug mee te werken. Ook de gesprekken met de koepelorganisatie van de Superprestige verlopen positief.

Christophe Impens van Golazo sports: “Het is een schitterende zaak dat we Greg Van Avermaet kunnen verwelkomen als voorzitter van onze cyclocross in Hamme-Zogge. Als man van de streek merk ik dat Greg immens populair is in de regio.  Het lijkt wel alsof iedereen supporter is van Greg.  De toekomst van de cyclocross in Hamme-Zogge is hiermee verzekerd! Ik wil ook Jurgen Mettepenningen en zijn medewerkers bedanken voor het fantastische werk dat ze geleverd hebben.  Aan ons om het verder te zetten en uit te bouwen.”

Greg Van Avermaet: “Ik heb onmiddellijk de uitdaging aanvaard, vooral omdat ik het heel belangrijk vind dat de cross in mijn Zogge blijft bestaan.  Het is een echt feest waar iedereen een gans jaar naar uitkijkt.”