Fietsbeurs Velofollies is nu reeds volgeboekt

Fietsbeurs Velofollies is nu reeds volgeboekt

ava

Fietsen is en blijft één van de meest beoefende sporten en is een vrijetijdsbesteding die elke week duizenden Belgen op de been brengt. Mountainbike, racefiets of de recreatieve fiets,tegenwoordig behoort fietsen tot de dagdagelijkse bezigheden, hetzij als vervoersmiddel, hetzij als vorm van ontspanning.

Voor het achtste  jaar op rij vindt van vrijdag 17 t/m zondag 19 januari 2014 de fietsbeursVelofollies plaats. Ditmaal is het volledige hallencomplex van Kortrijk Xpo tot in de nok gevuld: zes hallen fietsplezier!

Velofollies is gestaag uitgegroeid tot de grootste fietsbeurs in de Benelux en ook deze editie zal de beurs een complete vitrine zijn van al wat de Belgische markt te bieden heeft op het gebied van fietsen, componenten, onderdelen, accessoires, uitrusting en fietskledij.  Op een ruimte van meer dan 40.000 m² zijn niet enkel de sportieve nieuwigheden te bekijken maar kan men ook kennis maken met tal van binnenlandse en buitenlandse fabrikanten die hun gamma recreatieve tweewielers, toerfietsen en kinderfietsen aan de bezoekers ten toon spreiden.

Waar de beurs in 2013 nieuwkomers als Shimano en Cannnondale mocht verwelkomen worden ook in 2014 diverse nieuwe exposanten gepresenteerd zoals Merida en Sparta, en zijn ook een aantal topmerken als Merckx, Stevens Bikes en Isaac terug van de partij. Rekening houdend met het feit dat alle exposanten van 2013 ook present tekenen voor 2014 moet wie de nieuwste modellen en accessoires op de fietsmarkt wil ontdekken, er zeker bij zijn tijdens Velofollies in Kortrijk. 250 exposanten, dubbel zoveel merken en meer dan 30.000 bezoekers: cijfers die boekdelen spreken.

Ook is het enorme succes van de elektrische fiets de organisatoren niet ontgaan. Speciaal hiervoor werd een heus E-bike testparcours ontworpen waarop diverse producenten hun e-bikes ter beschikking stellen van de bezoekers.  Dat Velofollies zich dus enkel zou richten op het race en MTB-gebeuren is verleden tijd. Met namen als Oxford, Solex, Batavus en Sparta bewijst Velofollies duidelijk dat de volledige fietsmarkt te vinden is op de beurs: stadsfietsen, e-bikes, trekkingfietsen, MTB, racefietsen en BMX.

Niet enkel fietsen zijn te bewonderen op Velofollies. Als kers op de taart is er ondermeer het bezoek van Sven Nys op vrijdag 17 januari voor een praatsessie met Michel Wuyts. En komt op zondag 19 januari versbakken Iron Man Frederik Van Lierde op bezoek bij Karl Vannieuwkerke. De 3 beursdagen is er verder ook een heuse Museeuw-tentoonstelling opgezet in het kader van zijn nieuwe boek dat eerstdaags verschijnt.  En tenslotte zal ook het ondertussen traditionele BMX jump team weer voor de nodige adrenaline zorgen.

 

Bovendien staan er nog tal van bijkomende activiteiten in de steigers die wanneer eenmaal bevestigd op de website www.velofollies.be te volgen zijn.

 

Praktische info Velofollies

 

Locatie 

Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 KORTRIJK (B).
Hallen 1, 2, 3, 4, 5 en 6

Openingsdagen en -uren


 

Vrijdag 17 januari 2014           :           van 14u tot 21u

Zaterdag 18 januari 2014        :           van 10u tot 18u

Zondag 19 januari 2014          :            van 10u tot 18u

 

Toegangsprijzen:

€11 per persoon

€ 6 voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Onder de 6 jaar en mindervaliden: gratis

 

Via de ticketlink op de website: www.velofollies.be is er bovendien 1 € korting te bekomen wanneer men de promotiecode velo2014web ingeeft.

 

Parking


Kortrijk Xpo investeerde recentelijk in nieuwe parkeermogelijkheden.

Dagtarief bedraagt 3 €.