Grote Prijs Heylen Vastgoed levert nieuwe Antwerpse Kampioenen af.

Op zaterdag 18 september 2021 vond er de 11e editie van de Cyclocross plaats in de Vorselaarse Dreef. Opnieuw vonden voor alle categorieën ook de provinciale titels plaats voor elites 2 – elites 3 – nieuwelingen – junioren – elites zonder contract en beloften maar ook bij de dames werden de nieuwe Antwerpse kampioenen gehuldigd.

Onder een stralend zonnetje mochten de renners/rensters in Vorselaar strijden voor de provinciale titels van Antwerpen in diverse categorieën. Voor de thuisrijder Bengt Daelemans was het een droom die werkelijkheid werd. Hij kon voor eigen publiek de titel pakken bij de junioren.

Kristof Cop pakte te Antwerpse titel bij de elites 3. Voor hem is er niemand die hem kan bedreigen. Hij vertrekt als een speer en niemand van zijn categorie ziet hem terug. De anderen moeten strijden voor de andere ereplaatsen. Het was een strijd tussen Dries Pauwels en Tom Timmermans. Even heeft Björn Houben zich er ook tussen gemengd maar door een valpartij en een lekke band moest die zijn hoop op een podiumplaats opbergen. Hij moest tevreden zijn met een vierde plaats. Dries Pauwels reed in het laatste kwartier van de wedstrijd weg van Tom Timmermans en zo waren de kaarten geschud.

Elite 3 Provinciaal podium
1 COP KRISTOF INDIVIDUEEL
2 PAUWELS DRIES INDIVIDUEEL

Elite 3 uitslag
3 TIMMERMANS TOM SPORT EN STEUN – LEOPOLDSBURG

Dan ging de strijd vooraan door bij de elites 2. Daar was het Julian Siemons die de beste papieren kon voorleggen. Het provinciaal kampioenschap was voor deze renner het allereerste doel dat stond aangestipt in zijn agenda. Doch hij had pech in de lottrekking want hij moest vanaf de vierde rij aan zijn wedstrijd beginnen. Hij panikeerde niet en kon mooi opschuiven. Hij maakte een sprong voorwaarts en kwam op het wiel te zitten van Arne Vrachten. Het was de kunst om het juiste moment af te wachten en dan een kloofje te slaan en zo gebeurde het ook.

Joochim Van Looveren reed een mooie wedstrijd in Vorselaar. Niks of niemand kon hem bestrijden voor de overwinning in de klasse U 23. Hij pakte in Vorselaar zowel de dagzege als de overwinning bij de Antwerpse Titel.