Hanne Gevers hangt haar fiets voorlopig aan de haak.

Hanne Gevers hangt haar fiets voorlopig aan de haak.

Hanne Gevers uit Zolder is amper 18 jaar en heeft al heel wat mooie wedstrijden op haar palmares staan. Maar helaas is zij tot het besef gekomen dat het tijd is om ermee te stoppen. De renster van de ploeg Pissei-Groep TOM moest heel wat opofferingen doen om mooie prestaties neer te zetten.

Ze heeft er heel wat tijd ingestoken om alles op een rijtje te stellen. Toen ze in april 2022 de mogelijkheid kreeg om met de selectie mee te gaan naar het Nederlandse Borsele was zij door het dolle heen. Maar het mocht niet zijn. Ze kwam ten val in een wedstrijd en moest haar selectie laten voorbij gaan. Ze begon aan een revalidatie maar dat liep niet allemaal van een leien dakje.

Ze had een scheurtje in een enkelband opgelopen en diverse kleine scheurtjes. Dat betekende dat haar een lange revalidatie stond te wachten. Maar de dapperheid van Hanne hield haar overéind.

Maar door die onzekere tijd die we allemaal hebben doorgemaakt, was Hanne beginnen na te denken over alles. Ze kwam tot het besef dat ze heel wat opofferingen moest doen om mooie resultaten neer te zetten. Daardoor besloot zij om te stoppen met haar hobby in het veld en zich op haar studies als leerkracht te focussen. Of we haar ooit nog in het veld zullen terug zien is een open vraag. Maar misschien keert ze terug naar de weg. Zonder het fietsen kan Hanne zeker niet.

We wensen haar heel veel succes toe in alles wat haar pad zal doorkruisen in de toekomst. We gaan ze missen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts