Onduidelijkheid rond Toon Aerts houdt aan

Onduidelijkheid rond Toon Aerts houdt aan

Vandaag, 14 september 2022 zal Baloise Trek Lions hun teamvoorstelling doen. Maar er is nog steeds geen duidelijkheid rond de kopman van deze ploeg namelijk Toon Aerts.

Midden februari werd er een positieve test afgelegd door Toon Aerts rond het verboden substantie Letrozole metabolite.

Gesteund door zijn ploeg legde Toon Aerts ook een tweede staal af (B-staal) om te onderzoeken. We zijn ondertussen zeven maanden later er is nog steeds niks gecommuniceerd rond deze zaak.

Het feit is wel dat Toon Aerts zich heeft voorbereid op het begin van het nieuwe veldritseizoen. Hij hoopt natuurlijk dat hij dit seizoen kan aanvatten met een duidelijk beeld. Maar de UCI laat op zich wachten.

We zullen moeten zien of er vandaag een voorstelling komt van de ploeg met Toon Aerts.

Deze tweet stuurde de ploeg vandaag de wereld in. Ze gaan niet verder met Toon Aerts. Jammer voor de renner dat dit op deze manier moet gebeuren.

Toon Aerts sluit een hervatting van de competitie onder nieuwe kleuren niet uit. “Hij heeft aangegeven dat hij na 1 januari van team mag wisselen. Jammer, maar Toon heeft volkomen gelijk als hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Dus hebben we met elkaar afgesproken om onze samenwerking te beëindigen zodat Toon zich volledig kan focussen op zijn toekomst en zijn toekomstige verdediging bij de UCI . ” aldus Sven Nys

We wensen hem alvast het beste toe.

Bron : Nancy Aerts – Sporza

Foto’s : Jo Pijpops