Hans van Kasteren fier met tien medailles voor zijn team

Hans van Kasteren fier met tien medailles voor zijn team

ava

Het Telenet Fidea Cycling Team en het Young Telenet Fidea Cycling Team behaalden het voorbije weekend via de Belgische en buitenlandse nationale kampioenschappen in totaal tien medailles. Dat is een prachtig aantal waar het hele team, de sponsors en manager Hans van Kasteren in het bijzonder erg fier op zijn.

Hans wenst al zijn renners en ploegleiders van harte proficiat met de behaalde resultaten. Het moet hem echter van het hart dat hij weinig waardering vaststelt. ‘Als je één trui behaalt, als je zeven zilveren en twee bronzen medailles in de wacht sleept, dan kan dat tellen. Vergeet bovendien niet dat we met Wout van Aert die na een valse start werd uitgesloten en met een zieke Kobe Goossens andere hete ijzers in het vuur hadden die nu door omstandigheden niet konden scoren. De buit had dus nog groter kunnen zijn. Toch haalden we alle podia zodat ik graag opmerk dat er bij ons keihard wordt gewerkt en dat er een prima begeleiding is. Daarom vind ik het jammer en ben ik ook erg ontgoocheld dat wijondergewaardeerd worden. Ik merk dat andere teams die veel minder presteren alle aandacht krijgen. Dat was de dagen voor de kampioenschappen zo en eveneens na afloop. Daarom is het heel leuk dat er met de pedalen is geantwoord. Het draait in kampioenschappen, vinden we, niet alleen om grote namen en kampioenstitels, maar ook om podiumplekken en andere prestaties’, vindt de manager.

De tien medailles van TFCT en YTFCT:

goud: Eli Iserbyt (juniores België); zilver: Corné van Kessel (profs Nederland), Toon Aerts (beloften België), Alessio Dhoore (nieuwelingen België); Max Gulickx (juniores Nederland), Ellen Van Loy (vrouwen België); Nikki Harris (vrouwen Groot-Britannië), Pavla Havlikova (vrouwen Tsjechië); brons: Bart Wellens (profs België); Thijs Aerts (juniores België).

Bron: PM