Brons voor Githa Michiels op BK

Brons voor Githa Michiels op BK

ava

Githa Michiels zette in het BK in Waregem de kers op de taart van een goed veldritseizoen. Een beetje onverwacht, maar daarom niet minder verdiend, nam ze de bronzen medaille mee naar huis. De Trek-KMC renster was uiteraard bijzonder blij met dit resultaat.

Zondag stond het veelbesproken Belgisch kampioenschap veldrijden op het programma. De verkenning op woensdag toonde reeds de het bij regenweer een vrij zware omloop zou worden.

Normaal liggen de zware omlopen me wel. Het was dus een beetje hopen op regen.

De nacht voor de wedstrijd ging de temperatuur plots onder het vriespunt. Dat zorgde ervoor dat de omloop er tijdens mijn laatste verkenning heel erg hard bij lag. Dat was anders dan ik gehoopt had.

Na de ziekteperikelen is mijn conditie weer in stijgende lijn. Maar toch was ik niet helemaal zeker of ik al klaar was voor deze wedstrijd. Iedereen heeft wel naar deze wedstrijd toegewerkt en daarbij is een kampioenschap steeds een speciale wedstrijd.Iedereen kan dat dat ietsje meer.

De start verliep voor mijn doen vrij goed. Na de eerste hindernissen reed ik als zesde dame op een kleine afstand van de eerste dame. De bevroren ondergrond was helemaal verdwenen en de omloop lag er verraderlijk glad bij. Het was dus even zoeken naar de juiste lijnen en naar het goede gevoel.

Na een fietswissel ging het beter omwille van de lagere bandendruk die ik nu had. Toch had ik het gevoel dat het niet echt vlot liep allemaal. Het goede gevoel van Essen en Namen is nog steeds zoek. Desondanks kon ik toch stelselmatig opschuiven. In de voorlaatste ronde kon ik als derde postvatten. Ik durfde nog niet goed denken aan het feit dat ik mijn doel kon behalen. Ik reed als derde, waar ik vooraf van droomde …

De laatste ronde heb ik zonder risico’s te nemen afgewerkt. De felicitaties die ik de hele ronde kreeg deden wel iets met me …

Aan welke veldritten ik nu nog ga deelnemen is nog een vraagteken. Ik wil ook geen overdaad doen natuurlijk en mijn huidige conditie nog verder opbouwen, want er zit nog heel wat marge op …

Langs deze weg wil ik ook iedereen bedanken die elke week voor me klaar staat op de veldritten en natuurlijk ook de mensen die ervoor zorgen dat het materiaal waarmee ik de wedstrijden afwerk van hoge kwaliteit is. Zonder deze steun was deze ereplaats niet mogelijk geweest! Ook wens ik iedereen te bedanken voor de vele aanmoedigingen tijdens de wedstrijd en de felicitaties achteraf!

De laatste ronde van onze wedstrijd op video:

http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/2.25755/VeldrijdenBK/MV_140112_BK_LaatsteRonde_Vrouwen