Hector Leonardo Paez en Vera Looser pakken wereldbekerzege in Morzine-Avoriaz

Hector Leonardo Paez en Vera Looser pakken wereldbekerzege in Morzine-Avoriaz

De racers in de wereldbekerrace marathon gingen de wereldberoemde paden van Morzine-Avoriaz op voor een parcours van 100 km met maar liefst 4000 meter klimmen, inclusief het soort technisch terrein dat synoniem is aan de Portes du Soleil regio.
Als eerste kwam de Colombiaan Hector Leonardo Paez Leon over de streep, die de race aflegde in een ongelooflijke tijd van vier uur en vijftig minuten. De tweevoudig Marathon Wereldkampioen finishte slechts 34 seconden voor Diego Rosa uit Italië, met Andreas Seewald uit Duitsland als derde. Onze landgenoot Frans Claes werd veertiende, Belgisch- en Europees kampioen Wout Alleman haalde de finish niet. ‘Ik had een slechte dag. Ik was nog niet volledig hersteld van het BK. De vermoeidheid begint zich te laten voelen. Ik had normaal nog in Snowshoe gereden. Maar dat heb ik afgezegd. Het kan zijn dat ik de Roc d’Azur rijd. Eerst wat herstellen, ‘aldus Alleman.


In de vrouwenrace zette Vera Looser uit Namibië een typische dominante prestatie neer en finishte als eerste met een tijd van zes uur en negen minuten. De tienvoudig Namibisch kampioene tijdrijden had meer dan één minuut en 30 seconden voorsprong op naaste rivale Lejla Njemcevic uit Bosnië-Herzegovina. De Zwitserse Irina Luetzelschwab werd derde.

De UCI Marathon wereldbeker wordt over twee weken afgesloten in Snowshoe, West Virginia in de Verenigde Staten van Amerika.

De volledige resultaten van de wedstrijd van vandaag zijn hier te vinden.

Foto’s: The Outdoor Lab