25e editie van de veldrit Knesselare

25e editie van de veldrit Knesselare

Voor de jubileumeditie in Knesselare hadden de organisatoren het beste van zichzelf gegeven. Mooi parcours met heel wat bochten erin verwerkt maar een eerlijke cross.

Bij de junioren kregen we een mooie strijd te zien tussen Miel Dekien, Xander Danckaert en Lars Daelman. Voor Lars was het op de tanden bijten om het tempo van de twee mannen voorin bij te houden. Hij bleef telkens op een paar meter hangen maar het doek valt pas aan de meet. Dat had de jongeman wel door. Hij beleefde niet de beste dag van het lopende seizoen want hij had slechte benen. Maar hij liet het niet aan zijn hart komen en vocht voor wat het waard was. Voorin werd het tempo hoog gehouden door Miel Dekien en Xander Danckaarts kon mooi in het wiel meegaan. Tot de ingang van de laatste ronde zou het lot beslissen dat Miel Dekien de wedstrijd naar zijn hand zou zetten. Maar het lot bepaalde er anders over. In de laatste meters kwam het tot een spurt tussen Lars Daelman en Miel Dekien. Helas voor deze laatste want hij kwam uit zijn klikpedaal bij de aanvang van de spurt waardoor Lars Daelman zijn allereerste zege van dit seizoen kon pakken bij de junioren. De tweede plaats ging naar Miel Dekien die enorm teleurgesteld was. De derde plaats was voor Xander Danckaarts

Bij de aanvang van de dag waren het de elites 3 en de masters die de spits mochten afbijten. Helaas weer maar een matige optocht. Er stonden in totaal 53 renners aan de start verdeeld over de vier verschillende categorieën. Bij de elites 3 ging Nick Van de Kerckhove er als een speer vandoor. Hij reed van start tot finish solo aan de leiding. Achter hem was het een strijd tussen Jens Gys, Kilian De Groodt, Lammelino Lammens en Björn Houben. Deze vier rijders zaten op een zakdoek van elkaar en door een klein foutje kon er een gaatje vallen. Dat gebeurde ook. Jens Gys kon mooi de tweede plaats veilig stellen maar voelde de hete adem van Kilian De Groodt wel in zijn nek.

Björn Houben en Lammelino Lammens moesten het gaatje laten door een gedubbelde die in de weg reed en daardoor was de vogel gaan vliegen. Door dit oponthoud kwam Björn in een foutief spoor terecht en blokkeerde de rug volledig. HIj verloor kracht in de benen en zag zo zijn podiumplaats wegebben. Hij werd nog knap vijfde.

Joeri Lambrechts was superheld bij de masters A. Hij wist zelfs naar een tweede plaats algemeen te fietsen en zag niemand van zijn concurrenten nog naderen. Dries Pauwels, regerende wereldkampioen kon niet meer dan achtervolgen en zijn tweede plaats veilig stellen. De derde plaats was voor Steven De Decker.

Danny Sleeckx lijkt dit seizoen een maatje te sterk voor zijn mederijders in de categorie Masters B. Ook hij reed solo aan de leiding en zag niemand terugkeren. Achter hem was het Jurgen Janssens die de tweede plaats kon bemachtigen en de derde plaats was voor Bajorek Michel.

Mario Lammens pakte zijn overwinning in de masters C/D. Hij wist de Belgische Kampioen Georges Hauterat en Dirk Mertens achter zich te houden.

Als laatste mochten de jongens elites 2 en beloften hun start nemen. Met maar liefst 42 deelnemers mochten zij uitmaken wie de beste benen had in Knesselare. Voorin kregen we een mooi groepje om de strijd aan te vatten. Door een slechte lottrekking moest Ingmar Uytdewilligen plaats nemen op de derde rij maar in de start wist hij meteen naar buiten uit te wijden en zo heel wat plaatsen goed te maken en deel te nemen aan de strijd voor winst. De jongens voorin maakten goed tempo. Om de beurt namen ze met zeven het kopwerk voor hun rekening en konden ze de achtervolgers onder druk houden. Halfweg de wedstrijd probeerde Thomas Verheyen om een poging aan te vatten. Het lukte hem om weg te rijden van zijn concurrenten maar lang zou hij het niet houden. Het tempo werd de hoogte in gejaagd en het kwam allemaal terug samen. In de voorlaatste ronde voelde Uyterwilligen dat zijn moment gekomen was. Hij trok door vanuit koppositie en zette meteen druk bij Roelandt en Verheyen. Met een vijftal seconden voorsprong kon Ingmar naar de winst rijden. De tweede plaats was voor Kenny Roelandt en de derde plaats bij de elites 2 was voor Thomas Verheyen.

Bij de beloften was het Eljo Clarysse die de wedstrijd naar zijn hand zette. Hij toonde zich de betere voor Toon Sluydts en Kilian Moreel.

Volgende week verhuist de hele caravaan naar Vorselaar om voor sommige reeksen de strijd voor de Antwerpse titel aan te vatten. De dag nadien vinden we ze allemaal terug in Kasterlee.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts