Heestert – Dessel – Loksbergen

Heestert – Dessel – Loksbergen

De meesten van onze rijders/rijdsters hadden ervoor gekozen om te rijden in Antwerpen en/of Zonhoven maar er waren een paar enkelingen die ervoor kozen om hun wedstrijd elders te rijden. Heestert zorgde voor een overwinning voor Shanyl De Schoesitter en Lawrence Tibbackx pakte de winst in Loksbergen

Zo kwam Shanyl De Schoesitter aan de start in Heestert en drukte meteen haar stempel door op de wedstrijd. Ze pakte haar 11e overwinning van haar seizoen. Zij werd ook nog eens gehuldigd voor haar sportverdienste van haar jaar. Proficiat hiervoor.

Björn Houben koos ervoor om op zaterdag een wedstrijd af te werken in Dessel. Hij kwam zeer slecht uit de startblokken. Hij dook als derdelaatste het veld in. Maar bij doortocht van de eerste ronde was hij al goed opgeschoven. Hij kwam door in 12e positie. Je zag aan zijn inspanningskrachtdat hij meer wou. Hij wilde vooruit…. Hij reed als enige vlot door dezandstrook en maakte zo enige plaatsen goed. Halfweg de wedstrijd kwam hij opde zesde plaats te zitten. Helemaal alleen en dan werd het moeilijk voor Björn om het gat naar de vijf koplopers nog te dichten. Hij deed er alles aan maar hij bleef hangen. Hij moest tevreden zij met een zesde plaats.

Op zondag verkoos hij ervoor om zijn wedstrijd te rijden in Loksbergen. Bij de inschrijvingen was duidelijk dat er wel wat kleppers aan de start stonden. Het werd een spannende wedstrijd. Joeri Lambrechts, Lawrence Tibback maakten de wedstrijd.

Björn moest vanuit de laatste start rij zijn wedstrijd aanvatten maar dat boeide hem niks. Hij dook als 13e het veld in en kwam eigenlijk vrij vlot in zijn wedstrijd te zitten. Het laagje sneeuw dat he tparcours in Loksbergen bedekt had kwam soms verraderlijk te liggen. Björn wilde snel vooruitgang boeken maar maakte teveel fouten om mee de cross in handen te kunnen nemen. Maar niemand bleef gespaard. Ook de koplopers kwamen in aanraking met de besneeuwde ondergrond. We kregen een mooie wedstrijd. Joeri Lambrechts nam de eerste drie ronden voor zijn rekening maar kwam toen ook ten val. Dat was de tijd om naar de kop te gaan dacht Lawrence Tibbackx. Hij pakte deze in handen en gaf die niet meer af. Björn Houben kreeg in de laatste ronde nog problemen met zijn versnellingapparaat waardoor hij zijn vijfde plaats moest afstaan aan zijn medevluchters. Hij kon nog over de finish komen als zevende.De teleurstelling was groot…. Maar hij heeft er weer heel wat uit geleerd. OPnaar de Kerst- en Nieuwjaarsperiode waar mooie wedstrijden voor hem klaarliggen.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts