Het is zover…. de velodroom wordt opgezet in Heusden – Zolder

Het is zover…. de velodroom wordt opgezet in Heusden – Zolder

Het is eindelijk zover….. De voorbereidende werken voor de nieuwe wielerpiste in Zolder zijn opgestart. Het Gentse bureau AVA partners en DBV architecten uit Hasselt zullen alles in het werk stellen om de mooiste en snelste velodroom in Europa te bouwen.

Het heeft heel wat grond in de aarde verzet alvorens het licht op groen werd gezet om de velodroom naar Zolder te halen. Marc Wauters heeft er heel wat voor moeten doen maar uiteindelijk is het zover…. De eerste voorbereidende werken zijn begonnen in Zolder.

De nieuwe piste zal ingewerkt worden in een groter topsportcomplex waar niet alleen de wielrenners/rensters aan hun trekken zullen komen maar ook nog andere sporten zullen hun intrede er kunnen vinden. Zo zal er naast een 250 meter lange wielerpiste ook nog plaats worden gemaakt voor een tribune van 1000 vaste en 1000 mobile zitplaatsen.

Verder zullen er ook nog vier zaalsportvelden voorzien worden, een gymzaal, een nieuw medisch centrum voor het Circuit van Zolder, een inspanningslab met een fitness en natuurlijk een cafetaria waar achteraf nog iets lekkers gedronken kan worden.

Het volledige plaatje zal ongeveer 21 miljoen gaan kosten en moet tegen 2023 klaar zijn om dan optimaal te kunnen gebruiken.

Bron : Zolder