Het ontstaan en de evolutie van MTB Ladies

Het ontstaan en de evolutie van MTB Ladies

ava

Begin 2011 besloten ondermeer Natascha Leysen en Eva Bouwen  om samen te mountainbiken, plezier en fun te beleven.Dit op een ontspannen,ongedwongen manier.De bedoeling was en is er om iedereen aan te sporen dit met hen te delen.Ondertussen is de groep al fel uitgebreid. Ze blikken even terug.

Weet je nog dat jullie gestart zijn met vier dames…totaal van verschillende niveaus?

Natascha :Ja,Ik nam na drie jaar nimmer te hebben gefietst, de draad via en door de mtb ladies weer op en wat ben ik hier blij om. Het plezier van fietsen is nu enorm.We lachen en gieren wat af en toch wordt er voldoende getraind.Ik weet nog goed dat ik thuis zat te tandenknarsen: ga ik die dames wel kunnen volgen, ga ik niet afgaan…. en als je nu  ziet hoe enkele ladies op die enkele maanden fel gevorderd zijn…Ladies die mee dingen naar estafettes,duatlon,halve marathon …dan hebben we toch al iets moois gecreëerd .De visie achter de mtb ladies is om dames te motiveren, niveau speelt geen rol maar automatisch wordt dit verbeterd door de groepsfeer en de uitdagingen,samen zijn we sterk !

Eva : ik heb deze zomer de tijd van mijn leven gehad in de bosjes met de MTB Ladies …ik was al langer op zoek naar dames met een eensgezinde passie voor het mountainbiken en die heb ik gevonden bij de MTB Ladies.Ik weet nog goed hoe ik op een woensdag mijn eerste oproep plaatste in facebook met een bang hartje …zou er iemand mee gaan MTBiken in Herentals of zou ik weer met de mannen moeten mee trainen ? …en zo geschiedde het de woensdagavonden werden MTB Ladies avonden waar de sfeer en de benen steeds beter en beter werden en de groep Ladies en het plezier steeds groter…ik hoop dat deze trend zich verderzet en dat er nog meer dames zich geïnspireerd voelen om ook eens met ons de bosjes in te duikelen …heb je beetje bang ? of vraag je je af of je het wel zal kunnen ? don’t worry MTB Ladies stick together !

Tot zover de 2 mtb ladies Eva en Natascha

De bedoeling van de mtb ladies is er om elke vrouw,ongeacht de leeftijd, niveau het plezier te laten beleven van zichzelf met hun fiets.Het gevoel geven dat het niet enkel huisje, tuintje, werk moet zijn maar dat het ook af en toe anders kan!

Dit jaar hebben ze wekelijks een MTB ritje georganiseerd,in de weekends werd er regelmatig samen afgesproken op een Toertocht en hebben ze ook al gezamenlijke estafettes meegedaan waar er schitterende prestaties werden behaald.

Als afsluiter werd er  op uitnodiging van mtb lady Annick Vandijck uitgenodigd op een after MTB poolparty.

Voor het nieuwe seizoen staat de LCMT in mei op het programma. Dit is een vierdaagse waar behoorlijk wat hoogtemeters in zitten en het toch een redelijke voorbereiding vraagt. Dit wordt en zal door de mtb ladies samen worden voorbereid door gezamelijke trainingen en bijeenkomsten.

2013 belooft dan een jaar te worden waar ze een enorme uitdaging zullen aangaan in het buitenland en voor het goede doel met een maximaal aantal deelnemende ladies, dit belooft een schitterend en verpletterend MTB gebeuren te worden.

Dus allen uitkijken naar het vervolg ….

Bron:  PM

Erik Braeken