Hitte overheerst winst in Wiekevorst

Hitte overheerst winst in Wiekevorst

Onder een stralende zon moesten de renners/rensters dit keer over de weide van Wiekevorst. Het was geen gemakkelijke opdracht want er mocht alleen bevoorrading aangenomen worden bij wisseling van fiets met drinkbus. Anders was het uitgesloten. Maar toch werd het op andere plaatsen gedaan en werd er geen bestraffing uitgedeeld.

De masters en de elites 3 mochten als eerste van start. Het was bij de elites 3 een strijd tussen Nick Van de Kerckhove en Dylan Vervoort. Onder hun tweetjes namen zij de wedstrijd in handen en zetten meteen de druk op de concurrentie. Voor Björn Houben liep het mis in de start. Hij trapte naast zijn pedaal en moest al allerlaatste de weide in duiken. Maar de jongeman uit Paal bleef er rustig bij en kwam ronde na ronde dichter bij de koplopers. Helaas voor hem kon hij de kloof op Van de Kerckhove en Vervoort niet dichten. Wel zag hij in de verte de derde in wedstrijd rijden namelijk Jens Gijs. Het gat dichten was net een ronde te kort. Björn Houben moest tevreden zijn met een vierde plaats. De derde plaats ging naar Jens Gijs en voor de winst was het nog bikkelen. Dylan Vervoort besloot op de post binnen te rijden om een drinkbus aan te nemen waardoor Nick Van de Kerckhove een kloofje nam. Helaas voor Dylan was het onmogelijk om de kloof te dichten. Dylan werd mooi tweede en de winst ging naar Van de Kerckhove.

Bij de masters A was het Kristof Cop die vanuit de achtergrond het tempo zeer hoog legde en op zoek ging naar de kop van de wedstrijd in de elites 3 klasse. Hij reed met gemak weg van zijn concurrenten en kon zo zijn tweede overwinning van het seizoen op zijn naam schrijven. Joeri Lambrechts bleef hem mooi in het oog houden maar strandde op de tweede plaats. De teamgenoot van Kristof Cop namelijk Glenn Sluyts werd mooi derde.

Danny Sleeckx was heer en meester in de weide van Wiekevorst. Van het begin tot het einde nam hij de wedstrijd in handen en kwam op geen enkel moment in de problemen. Achter hem volgde Nerinckx en Simon Janssens. Onder hun tweetjes beslisten zij over de verdere ereplaatsen. Nerinckx kwam als tweede over de streep en Simon Janssens mocht als derde het podium op.

Bij de masters C ging het mooi op tussen Lammens, Mertens, De Cnodder en Guido Verhaegen. Maar voor de laatste speelde de warmte parten en moest hij wat gas terugnemen. Guido Verhaegen beëindigde de wedstrijd op een vijfde plaats. Voorin werd de versnelling geplaatst door Lammens. Hij kon mooi wegrijden van zijn naaste concurrenten Dirk Mertens en Gert De Cnodder. Zo kwamen ze ook over de finish.

Bij de masters D stond er geen maat op de regerende belgische kampioen Ivan Coopman. Hij kon mooi de wedstrijd naar zijn hand zetten en de bloemen mee huiswaarts nemen. De tweede in deze categorie was Danny Van Oosterwijck en de derde plaats ging naar Dirk Van Sinay.

Bij de eerste jaars nieuwelingen was het een mooie strijd die beslist werd in een spurt. Helaas voor Mathiz Geens kwam hij net te laat om plaats te nemen op het podium.

Voor Broer Keanu Geens verliep het wat beter. Hij kon de wedstrijd naar zijn hand zetten en de bloemen mee naar huis nemen. In de openingsronde nam hij een matige start en kon naar mate de wedstrijd vorderde tempo wat verhogen en wegrijden van zijn concurrenten. Met gemak nam hij de winst op zich.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts