Hoboken 23 september 2018

Hoboken 23 september 2018

Voor de eerste keer in hun nieuwe veldritseizoen mochten onze jongens en meisjes regen en wind trotseren in Hoboken. Op de technische omloop kregen we mooie wedstrijden te zien.

Nieuwelingen 1e jaars :

Dat Aaron Dockx momenteel aan een sterk seizoen bezig is, dat staat als een paal boven water. Ook op de modderige omloop in Hoboken was er niks of niemand die hem van de zege kon afhouden. Met 30 namen ze de start en de vogel was al gauw gaan vliegen. Iben Rommelaere was de tweede en de derde plaats ging naar Kenay De Moyer. Milan De Nys reed een sterke wedstrijd maar kwam binnen op een 17e plaats met een achterstand van 4.47 op de winnaar.

Dames jeugd :

Bij de dames jeugd hadden we maar een magere opkomst. Met vier mochten ze hun wedstrijd betwisten. Wittevrongel Lani nam de winst mee naar huis. De tweede plaats was Chloe Greenwood die als tweede de finish overschreed met een achterstand van 1.07 op de winnares. De derde plaats was voor Mieke Dullemond.

Nieuwelingen 2e jaars :

Maar liefst 36 rijders tweede jaars nieuwelingen aan de start. Jente Michels kreeg in Hoben een parcours dat door de barre weersomstandigheden van een vlot parcours veranderde in een modderlaag. Het was even wennen maar onze knaap vond al snel zijn tempo en kon iedere ronde meer voorsprong bijéén fietsen. Hij kon zijn wedstrijd naar eigen kunnen afwerken en met een voorsprong van 1 minuut 19 op Jelle Harteel kon hij de bloemen weer huiswaarts nemen. Milan Kuypers was ook aan een mooie wedstrijd bezig. Hij kon mooi in het spoor blijven van Jente en Jelle maar de aansluiting met de koplopers kwam er niet. Hij kon de derde plaats veilig stellen met een achterstand van 1.32 op Jente.

     

Junioren :

Bij de junioren vonden er 44 rijders de weg naar deze technische omloop in Hoboken. Door de vele regenbuien werd het een erg modderig parcours. Een echte cross dus;). Michael Bervoets had een goede start en zat na de eerste ronde al op een mooie 3e plaats. Daarna nam hij de kop over en voerde het tempo op. Michael Bervoets en Witse Meeussen bouwden een mooie voorsprong uit. In de voorlaatste ronde kon Michael Bervoets een kleine voorsprong nemen op Witse Meeussen maar door een foutje moest Michael Bervoets Witse Meeussen voorbij laten gaan. Zo eindigde hij op een mooie 2e plaats. De winst was dus voor Witse Meeussen en de derde plaats ging naar Yente Pierens. Joachim Van Looveren reed een knappe wedstrijd. Hij eindigde als vierde op 0.25 van de winnaar. Hij mag tevreden terugkijken op zijn wedstrijd.

Allé hupla… pechverhaal nummer 4… Laat ons hopen dat dit de laatste keer was. Eindelijk was er regen, eindelijk was er modder (eigenlijk een beetje te veel 😉 ) In Hoboken wachtte een heel mooi technisch parcours. Senne D’Hollander stond ergens op de 8e rij tussen de 44 deelnemers. In een zeer hectische start rijdt hij al na 50m lek. Vanwege de verre ligging werd er gekozen om de achterste materiaalpost niet te bemannen en dus moest Senne bijna een volledige ronde rijden op een lekke achterband. Hij kwam als allerlaatste het bos uit en kon na een fietswissel aan zijn wekelijkse inhaalrace beginnen. Onvoorstelbaar hoe hij telkens toch de moed vindt. Hij eindigde op een 26e plaats.

Voor Mathis De Roeck was dit even een echte cross met slijk, sporen die erin gereden waren, wat loopwerk…. Dus echt iets waar deze veldrijder naar uitgekeken had. Zijn start was matig maar hij schoof snel op naar de kop van de wedstrijd. Hij kon zich stationeren op een 11e plaats wat hem na afloop van de wedstrijd een goed gevoel gaf

Weer moesten we een opgave noteren voor Jary Claes. Hij begon met volle moed aan deze wedstrijd maar in de tweede ronde sloeg het noodlot toe. Hij reed lek en moest wisselen van fiets. Hierdoor verloor hij heel wat plaatsen maar hij pakte alle moed bij elkaar en ging vol in de achtervolging. Helaas bleef de pech weer niet uit. In de laatste ronde kwam hij ten val en toen was de veer helemaal gebroken. We wensen Jary alle geluk toe voor de volgende wedstrijden.

Beloften :

Bij de beloften kregen we 46 rijders die de regen, wind trotseerden. Niels Vandeputte voelde zich als een vis in het water op zo’n omloop. Van bij het begin van de wedstrijd legde hij de pees erop en de anderen moesten lijdzaam toekijken. Met maar liefst 0.34 voorsprong op Toon Vandebosch kon hij de zege op zijn naam schrijven. Timo Kielich werd derde op 1.18.

Voor de jongens van Milkauwee Alphamotorhomes Cycling team was de beste uitslag voor Andres Verdonck. Hij kwam binnen op een 17e plaats met een achterstand van 4.36 op de leider. Dolf Pemen werd 20 op 4.52. Brent Braes, Michiel Breugelmans werden op één ronde gezet maar reden de wedstrijd wel uit. Voor Kwinten Stuer moesten we een DNF noteren.

                  

De jongste meid uit de club Lore De Geest reisde af naar Westkappel om daar haar wedstrijd af te werken. Ze stonden met maar liefst 62 deelnemers aan de start. In de eindstand werd Lore 33e maar in de reeks van de dames werd zij knap tweede door lang de wedstrijd in handen te hebben gehad. Maar in de laatste 150 meter voor de finish moest zij de duimen leggen voor Maxime Breugelmans. Toch een knappe prestatie van Lore De Geest.

 

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap