Hold your Horses is nieuwe spectaculaire proef op Soudal Cyclocross Masters Waregem

Hold your Horses is nieuwe spectaculaire proef op Soudal Cyclocross Masters Waregem

De Soudal Cyclocross Masters in Waregem pakt elk jaar uit met verrassende en vernieuwende veldritproeven en dat zal komende woensdag niet anders zijn. In de plaats van de tijdrit en estafette van de voorgaande jaren komt er nu een nieuw concept: Hold your Horses.

Bij Hold your Horses stellen alle renners zich op aan het begin van de laatste rechte lijn. Bij het eerste startschot moeten de deelnemers in hun pedalen klikken en voor onbepaalde tijd surplacen tussen de start en de aankomstlijn. Wie voet aan grond zet, over de aankomst rijdt of de nadar vastneemt, zet zichzelf buitenspel en wordt gediskwalificeerd. Andere renners hinderen is natuurlijk ook verboden.

Na één tot twee minuten (variabele tijd die niet wordt meegedeeld aan de renners) klinkt het echte startschot en moeten de renners een kortere ronde rijden door het park om zo na een ongeveer 1 kilometer terug over de meet te passeren.

Het is dus zaak om zo kort mogelijk tegen de aankomstlijn te surplacen om zo vanaf de eerste lijn te vertrekken. Het rondje is immers maar een kilometer lang en wie niet in polepositie mee vertrekt, dreigt te laat te komen.

De mannen – waaronder zegekoning Mathieu van der Poel – rijden in twee heats van 12 waarbij de eerste 6 doorstoten naar de finale. Bij de vrouwen – met wereldkampioene Sanne Cant als blikvanger – is er een directe finale.

Hold your Horses:

·         18u20: Heat 1 Mannen Elites

·         18u28: Heat 2 Mannen Elites

·         18u36: Finale Vrouwen Elites

·         18u44: Finale Mannen Elites

Het overige programma blijft grotendeels hetzelfde:

·         15u: jeugdinitiaties

·         16u30: losrijden renners

·         18u00: presentatie renners

·         18u20: Hold you Horses

·         19u00: ION High Jump

·         20u00: wedstrijd elite vrouwen

·         20u30: wedstrijd elite mannen

·         21u10: podiumceremonies

GRATIS TOEGANG

De toegang tot het veldritspektakel in het centrum van Waregem is helemaal gratis!

Meer info en de deelnemerslijst vindt u op www.soudalclassics.be.

Bron: PM