Achter de berg Cyclocross : Limburgs Kampioenschap voor de nieuwelingen – Junioren

Achter de berg Cyclocross : Limburgs Kampioenschap voor de nieuwelingen – Junioren

Bij de nieuwelingen stonden er maar liefst 58 deelnemers aan de start. Het was uitkijken wie over de beste papieren beschikte. Iedereen dacht dat het Thibau Nys ging zijn die het laken naar zich toe zou halen,  maar dat was niet zo. Thibau kwam ten val en moest aan een sterke achtervolging beginnen. Hij kwam nooit voorin te zitten. Het waren Huybs – Coremans en Van Campenhout die duidelijk de beteren waren in het zand van Hechtel. Het was een spannende strijd voor de winst. Die uiteindelijk naar Huybs ging. In deze reeks was het uitkijken naar de Limburgers. Zij streden voor hun provinciaal Kampioenschap. Voor de eerste jaars nieuwelingen ging de titel naar Brent Blommen die in Hechtel een sterke prestatie neerzette. Hij wist als 8e de eindstreep te halen en kon alle Limburgers achter zich houden. Hiermee pakte hij de titel bij de eerste jaars nieuwelingen. Arne Baers pakte de titel bij de tweede jaars nieuwelingen.

Bij de junioren ging de strijd gaan tussen Ryan Cortjens en Michael Bervoets. Beide rijders maakten een zeer goede start maar het was Michael Bervoets die zich voorin kon handhaven. Na een moeizaam seizoen kon dit een mooie afsluiter worden voor de rijder uit Heusden Zolder. Michael heeft dit jaar heel wat mindere momenten gekend in het veldrijden die door allerlei omstandigheden maar hij bleef in zijn kansen geloven. In Hechtel kon hij weer eens een mooie wedstrijd rijden en pakte hij de Provinciale trui.  Voor Ryan Cortjens was het een mindere dag in Hechtel. In de eerste ronde zag hij iemand over kop gaan aan de balken en daarmee kon zijn rivaal Michael Bervoets een paar lengtes nemen in de strijd voor de titel. Voorin werd de wedstrijd open gebroken door Arno Van Den Broek maar hij werd na de tweede ronde volledig terug geslagen. Achteraan de omloop brak zijn versnelling en was het voor hem lopen tot aan de materiaalpost. Renner na renner reden hem voorbij. Hij heeft in de materiaalpost een nieuwe fiets genomen en zijn wedstrijd vervolledigd. Voor Cortjens zelf was het aanklampen. Hij kon uiteindelijk als vierde eindigen in deze wedstrijd.

Volgende week kan je deze jongens voor de laatste maal aan het werk zien in de sluitingsprijs van Oostmalle. Daarna mogen zij even genieten van welverdiende rust.

Ook de andere categorieën kwamen aan de start in Hechtel. Hier wat beeldmateriaal.

 

 

 

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Nancy Aerts

Beeldmateriaal : Geert Wijns