Honderden mountainbikers verwacht bij derde editie MTB Van der Valk

Honderden mountainbikers verwacht bij derde editie MTB Van der Valk

Komende zaterdag is het Dwingelderveld bij Spier, een van Nederlands grootste aaneengesloten natuurgebieden, het decor van de derde editie van MTB-Van der Valk. Deelnemers kunnen zich opmaken voor drie verschillende mountainbiketochten, variërend van 30 en 50 kilometer tot een echte marathon van 70 kilometer. Starten kan tussen half negen en elf uur bij de Boslounge van Hotel Van der Valk in Spier.

Daar worden komende zaterdag weer honderden enthousiaste fietsliefhebbers verwacht
In Drenthe weet men wel dat je hier fantastisch kan mountainbiken, maar ook van ver daarbuiten maken enthousiaste sportievelingen de reis naar het Drentse.  Zo kwamen er vorig jaar zelfs deelnemers speciaal uit Zeeland om te genieten van het mooie Drentse landschap.

De routes zijn uitgezet door leden van ATB-Beilen. Zij zorgen dat de deelnemers de mooiste singletracks en heuvels op het grondgebied van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten voorgeschoteld krijgen op de route.

,,Het is fantastisch dat zij weer de volste medewerking verlenen aan het evenement én dat mountainbikers gebruik mogen maken van het brede padennetwerk over het Dwingelderveld’’, zo zegt toercoördinator Peter Leever van ATB Beilen.

MTB ClinicsFietsers die hun mountainbikeskills willen verbeteren moeten zaterdag Spier zeker niet links laten liggen. De pro’s van het Habitat Mountainbiketeam verzorgen namelijk een clinic. Zo zal regerend Beneluxkampioen Kevin Panhuyzen zijn kunsten vertonen
Verder biedt Hotel Van der Valk Spier een perfecte uitvalsbasis voor bedrijven om samen met hun relaties te komen mountainbiken. MTB van der Valk heeft twee business arrangementen samengesteld voor de sportieve ondernemers en of personeelsverenigingen. Zij kunnen zich zaterdag heerlijk uitleven in het prachtige Drentse landschap. Uiteraard is er ook de nodige verzorging onderweg. Ook na de tijd houdt de verwennerij niet op en is er voor iedereen de mogelijkheid om een frisse douche te nemen in het Van der Valk hotel en staat er voor deelnemers aan de bedrijfsarrangementen een uitgebreide brunch klaar.

Voorinschrijven kan tot en met 2 november 2018 via www.mtbvandervalk.nl(met vroegboek-korting) Natuurlijk kan er zaterdag ook ter plekke worden ingeschreven en is  er Scan&Go.
Locatie:

De Boslounge
Oude Postweg 8
9417 TG Spier

Foto: Patrick van der Veen