Iciar Van den Bergh 7de op het EK Trial in Biella

Iciar Van den Bergh 7de op het EK Trial in Biella

Afgelopen weekend vond in Biella Italië het Europees Kampioenschap Trial plaats, de eerste grote internationale afspraak van het seizoen. Voor Nodrugs CT atleet Iciar Van den Bergh een eerste kans om de positieve lijn van het seizoen door te trekken. Na een 2de plaats op de K-124 days in Frankrijk, een 3de plaats bij de superelites in Poitiers na Vincent Hermance en Kenny Belaey en enkele puike presaties in de Belgische beker, leek Iciar klaar voor de eerste belangrijke afspraak van het jaar.
Op vrijdag stond de kwalificatie geplanned, 20 piloten stonden aan de start voor 8 finale plaatsen. In de straten van Biella, op uitsluitend artificiële obstakels, moesten 3 rondes van telkens 6 zones worden afgelegd. De regen in de namiddag tijdens de wedstrijd maakte de condities nog wat zwaarder. Na de eerste ronde stond Iciar op de 5 de plaats met 8 strafpunten. Na een iets mindere 2de en 3de ronde, met respectievelijk 16 en 15 strafpunten, plaatste Iciar zich met een 7de plaats voor de finale op zaterdag.

Ook op zaterdag eindigde Iciar in de finale op een 7de plaats met een gelijk aantal punten als Hannes Hermann. Maar aangezien Hannes meer zones met 0 strafpunten had gereden eindigde hij op een 6de plaats. Ook de 5de plaats was niet veraf met maar 4 strafpunten verschil. Met de 7de plaats voldoet Iciar ook aan de selectienorm voor het Wereldkampioenschap in Zwitserland later dit jaar.
Reactie Iciar: “Ik werd 7de in de finale zaterdag. Ik reed een hele goede eerste ronde, maar in de 2de ronde van de finale maakte ik enkele kleine foutjes en eindigde tenslotte op een 7de plaats met een gelijk aantal punten als Hannes. Aangezien hij enkele zones met 0 strafpunten gereden had, eindigde hij 6de. Ook de 5de plaats was niet veraf met maar 4 punten verschil. Initieel was ik een beetje teleurgesteld, maar achteraf gezien ben ik toch heel blij met deze prestatie.”
Iciar vertrekt vrijdag naar Champvent in Zwitzerland voor de 1ste manche van de Wereldbeker. Hopelijk kan hij daar deze positieve lijn verder zetten.