Jeugd, masters, dames en fun in Boom

Jeugd, masters, dames en fun in Boom

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom werd de derde manche van de Belgacom Belgian GP MTB gereden. Ondanks het minder goede weer konden de toeschouwers genieten van heel wat spektakel. Ze konden zich voor de elite opwarmen en genieten van wedstrijden op een prachtige omloop.

Bij de nieuwelingen ging, net als in Averbode de zege naar Gianni Van Donink. Hij had het niet makkelijk met Mathieu Dehaeze. Maar Dehaeze moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Van Donink. Bram Cools legde beslag op de derde plaats.

Bij de Fun A was Vlaams kampioen Robin Porters weer aan de winnende hand voor Nick De Vries en Eli Smeyers. Jef Dams stak beide armen in de lucht bij de Fun B. Britt Van den Bogaert won opnieuw bij de dames jeugd voor Clémence Baude en Annelies Dervaux.

Kevin Panhuyzen was oppermachtig bij de junioren. Laurens Sweeck moest met pech afhaken en gaf zo vrijgeleide aan de oververdiende zege van de Trek-KMCbiker. Geoffrey Maes zegevierde bij de masters 1 en Ronny Geerts won bij de masters 2. Bij de dames ging de zege naar de Nederlandse Laura Turpijn.