IKO-Beobank met wereldkampioene Sanne Cant als speerpunt

IKO-Beobank met wereldkampioene Sanne Cant als speerpunt

De Ark in Antwerpen was het decor voor de ploegvoorstelling van IKO-Beobank. Uithangbord van de veldritacademie is ook dit seizoen wereldkampioene Sanne Cant. “Een evenaring van vorig seizoen zou geweldig zijn”, glimlacht de wereldkampioene.

Vorig seizoen behaalde IKO-Beobank maar liefst vijftig zeges en acht titels, de provinciale kampioenschappen meegeteld. Eén dame, drie beloften, acht junioren en twee nieuwelingen zullen er komend seizoen alles aan doen om dat aantal te evenaren. Speerpunt is de leading lady van het veldrijden, Sanne Cant. “Ik heb een prima zomer achter de rug. Het is moeilijk in te schatten, maar ik denk dat ik verder sta dan vorig jaar”, aldus Cant. “Vorig jaar begon ik wat aarzelend door omstandigheden, maar sinds Gieten stond ik er helemaal.”

De voorbije jaren boekte Sanne om en bij de twintig zeges. De wereldtitel in Luxemburg was vorig seizoen de kers op de taart. “Winnen wordt ieder jaar moeilijker aangezien de top breder wordt. Ik wil iedere cross scoren en een evenaring van het voorbije seizoen zou uiteraard geweldig zijn”, vertelt Cant, die niet kan wachten om haar seizoen in de regenboogtrui te starten. “Die trui geeft mij tonnen motivatie. Het seizoen starten als wereldkampioene, met al dat aangepast regenboogmateriaal, is speciaal, maar extra druk voel ik niet.” 

CORTJENS: “WK-SELECTIE ZOU GEWELDIG ZIJN”

Bij de junioren is het dit seizoen uitkijken naar de ontwikkeling van Ryan Cortjens. De Lanakenaar won vorig jaar 11 crossen, waaronder de Belgische titel, als nieuweling en gaat nu een reeks hoger aan de slag. “Ik hoop vooral dat ik een aantal crossen een mooi resultaat kan behalen in mijn eerste jaar als junior”, aldus een gemotiveerde Cortjens. “En als ik dan toch mag dromen, dan zou een selectie voor het wereldkampioenschap in Valkenburg geweldig zijn. Veel dichter bij huis kan een WK niet zijn.”

VAN DER POEL: “VERWACHT VEEL VAN LORIS”

Ploegleider Adrie van der Poel gelooft op zijn beurt dat er ook dit seizoen weer goed geoogst kan worden bij de jeugd. “Bij de U19 verwacht ik veel van onze Zwitser Loris Rouiller. Hij was vorig seizoen als eerstejaars al sterk en nu zou hij een hoofdrol moeten kunnen spelen in alle grote crossen”, klinkt het overtuigend. “Ook van junioren Arno Vandenbroeck en Niels Vandeputte verwacht ik mooie dingen en verder ben ik benieuwd naar de progressie van Ryan Cortjens.”

Bij de nieuwelingen verwacht Van der Poel een aanwezige Lennert Belmans. “Hij maakte indruk als eerstejaars en moet in staat zijn altijd vooraan mee te strijden. Tweede nieuweling Mathis Avondts komt over van de aspiranten, waar hij zowat alles won. Afwachten hoe hij de overstap verteert. Bij de beloften ben ik benieuwd of Victor Vandebosch in zijn tweede jaar de kloof met de subtop kan dichten. Jarne De Meyer proeft op zijn beurt voor het eerst van de beloftencategorie. Voor hem wordt het een avontuur.” 

 IKO-Beobank 2017-2018

Elite Dames: Sanne Cant

U23: Jarne De Meyer, Jonas Smet, Victor Vandebosch

U19: Ryan Cortjens, Lennert Dejonghe, Lennert Meulemans, Loris Rouiller, Arno Vandenbroeck, Jasper Van den Plas, Niels Vandeputte, Wout Vervoort

U17: Mathis Avondts, Lennert Belmans

Bron: PM Iko-Beobank

Foto :  Marc Bluys