Steenhuffel opende seizoen Moedige Veldrijders

Steenhuffel opende seizoen Moedige Veldrijders

Maar liefst 280 rijders vonden de weg naar het parcours in Steenhuffel om daar hun veldritseizoen aan te vatten. Mooie wedstrijden passeerden de revue. Het gaat zeker nog vuurwerk geven in deze verschillende categorieën.

Hendrik Sweeck kwam ook eens proeven van de nieuwe seizoensopener in Steenhuffel. En al meteen was het raak voor de ERA Circus veldrijder. Bij de eerste wedstrijden van dit regelmatigheidscriterium werd de startpositie geloot. En voor Hendrik was het geluk niet aan zijn zijde. Hij moest vanuit de voorlaatste rij starten en moest al van bij het begin van de wedstrijd koers maken om mee voorin te komen zitten. Na ongeveer 20 minuten wedstrijd kon de ERA Circus rijder de aansluiting voorin maken. Samen met Ingmar Uytdewillegen gingen zij het tempo bepaken. Het was om en om die het werk voor hun rekening namen. Mooi om deze wedstrijd te zien. Maar in de laatste halve ronde werd het verschil gemaakt. Hendrik trok even door op het moment dat Ingmar het niet verwachten en de kloof was groot genoeg om de eerste winst op zijn naam te schrijven.

Bij de master A en de amateurs kregen we maar liefst 43 starters aan de lijn. Het was uitkijken hoe de kaarten daar geschud zouden worden. Voor nieuwkomer Björn Houben was het even de kat uit de boom kijken om te zien wie zijn tegenstanders waren. Maar al gauw wisten de insiders dat ze met de blauwe pion uit de PMC Cycling rijders rekening moesten houden. Björn had het geluk dat de loting in zijn voordeel uitging. Hij mocht als eerste een plaatsje kiezen aan de lijn. Spanning alom bij de start, maar hij kwam zeer goed weg en zette goed door. Hij dook als achtste het veld in maar het noodlot sloeg toe. Hij reed lek en moest lopen tot aan de materiaalpost. De anderen voorin bleven niet op hem wachten. Kenny Geluyckens, Nicky David, Mathias Van de Velde en Glenn Van Ginneken konden de anderen op een kleine afstand rijden en onder hun vieren mochten ze strijden voor de overwinning. In de voorlaatste ronde mocht Glenn Van Ginneken de kopgroep van drie renners laten gaan. Kenny Geluyckens had de beste papieren in handen. Op elke aanval had hij het gepaste antwoord. In de sprint won hij van David Nick en Mathias Van De Velde. Voor Björn Houben was de 33e plaats het hoogst haalbare na de materiaalpech.

Bij de dames Internationale + U23 + Juniores was het uitkijken wie aldaar als beste uit zijn winterslaap kwam gekropen. Al onmiddellijk lieten de Nederlandse dames blijken dat zij in goede vorm verkeerden. Marieke Van Witzenburg ging samen met Elodie Kuijpers aan de haal maar Kim Van De Putte liet niet begaan. Zij probeerde in het zog van de twee Nederlandse dames te blijven maar de ploegtactiek werd goed gespeeld. Bij de eerste demarrage van Marieke Van Witzenburg stopte Elodie Kuijpers heel goed af. De kloof was gemaakt en Marieke Van Witzenburg kon haar eerste zege van de Moedige veldrijders op haar naam schrijven. Kim Van de Putte pakte in extremis nog de tweede plaats voor Elodie Kuijpers.

Bij de dames Nieuwelingen was het uitkijken naar de strijd tussen de Nederlandse Van Anrooij Shirin, Kuijpers Anouck en Julie Brouwers die haar Limburgse trui met ere toonde. Ze ging mee in de strijd met de twee Nederlandse dames. Maar ook hier nam het ploegenspel de bovenhand. Julie reed een prachtige wedstrijd. Ze moest in Shirin Van Anrooij haar meerdere erkennen. Maar in deze strijd met acht zullen we nog heel veel van haar te zien krijgen. Het parcours lag Julie niet zo goed. Het was hobbelen en boderen in het veld en dat was zeker niet het allerbeste parcours waar de dames over moesten.

Bij de junioren was het al van bij het begin duidelijk dat we een zwaar seizoen tegemoet gaan. Heel wat rijders behoren bij de toppers en dat was al van bij het begin van deze wedstrijd te zien. Nervositeit alom bij de start. Luke Verburg kwam bij de Belgen even polsen hoe het met zijn conditie zat. Maxim Dewulf, Jarno Bellens, Len Dejonghe, Jasper Van De Plas en Joachim Van Looveren gingen in het begin van de wedstrijd heel goed mee. Er was even een storing in de kopgroep en daardoor verbrokkelde deze tot drie rijders. Met als hoofrolspelers Luke Verburg, Jarno Bellens en Maxim Dewulf. Luke beschikte over goede benen en kreeg ook een super goede Maxim Dewulf mee. Jarno Bellens moest alles uit de kast halen om die twee niet te veel te laten doen. Maar het werd een speld in de hooiberg voor Jarno. Die twee verstonden elkaar zo goed dat Luke bij de beslissende demarrage vrij spel kreeg van Maxim Dewulf. Jarno Bellens probeerde er alles aan te doen om het gat te dichten maar slaagde er niet in. Hij moest in de spurt de meerdere kennen in Maxim Dewulf.

Bij onze masters B kregen we ook een mooie strijd te zien. Het voordeel in deze wedstrijd ging naar Jef Paeshuyse die zijn eerste zege op zijn naam mocht schrijven voor Patrick Bassez en de Nederlander Edwin Raats.

Bij de masters C ging Dirk Verhaegen bij het begin van de wedstrijd stevig door. Wim Van Den Bergh en Dirk Mertens waren bij de pinken en lieten Guido even begaan. In de derde ronde was het spelletje uit voor Guido. Dirk Mertens voelde zich goed in zijn sas op de omloop van Steenhuffel en hij reed naar Guido toe. Onder hun tweetjes mochten ze gaan uitmaken wie de eerste bloemen richting huis mocht nemen. Dirk Mertens reed een voortreffelijke cross en maakte bijna geen enkele fout. Dat maakte hem tot de eerste winnaar van het nieuwe veldritseizoen 2017-2018. Dirk Verhaegen werd tweede Wim Van Den Bergh werd derde.

Bij de Nieuwelingen ging de winst naar Lennert Belmans voor Jetze Van Campenhout en Steijn Willemsen uit Nederland. Jelle Declerk was vierde en Nando De Rijck werd vijfde. Er is ook in deze reeks nog heel veel mogelijk. De jongens zijn aan elkaar gewaagd en bij elke fout is de afstraffing onmiddellijk gemaakt.

Zondag reden de renners in Kessel op het Ford.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – alle andere foto’s zijn terug te vinden via de google plus icoon.