IKO Enertherm-Beobank mikt op drie Belgische titels

IKO Enertherm-Beobank mikt op drie Belgische titels

 

 

Komend weekend wordt er in Europa en de Verenigde Staten weer kwistig met nationale truien gestrooid. Met dame Sanne Cant, junior Toon Vandebosch en tweedejaarsnieuweling Ryan Cortjens heeft IKO Enertherm-Beobank alvast een mooie kans op enkele Belgische driekleuren. In Zwitserland doet eerstejaarsjunior Loris Rouiller een gooi naar de titel.

 

Cant kan zondag in Oostende al voor de achtste keer op rij Belgisch kampioene worden. “Het zou mooi zijn om die reeks te kunnen verderzetten”, aldus Cant. “Maar iedere keer ik die trui nu aantrek om te trainen, besef ik dat het zondag zomaar gedaan kan zijn. Die reeks zal ooit wel eens stoppen, maar hopelijk nog niet in Oostende. Ik heb gehoord dat er vrij veel gelopen moet worden. Jammer, want zand is net mijn ding. Maar we moeten het parcours nemen zoals het is. Dat is altijd zo. En het is voor iedereen hetzelfde.”

 

Met al veertien zeges op zak zou de Belgische titel een mooie tussentijdse bekroning zijn van alweer een topseizoen. “De generale repetitie in Baal liep niet zoals verwacht, maar ik sta zeker met voldoende vertrouwen aan de start van het BK. Gezien mijn aantal zeges dit seizoen heb ik het gevoel dat ik de titel wel verdien, maar zo’n kampioenschap blijft natuurlijk speciaal. Veel factoren spelen een rol. Ook pech kan een einde maken aan mijn reeks.”

 

JUNIOREN

 

Bij de junioren is Vandebosch een van de kanshebbers op de titel. De 17-jarige crosser uit Westmalle strijdt week na week voor de hoofdprijs en hoopt dat ook zondag te doen. “Ik wil heel graag Belgisch kampioen worden, maar makkelijk zal het zeker niet zijn. Met onder andere Camps, Bekaert, Goeman en  Kielich is de tegenstand niet mals. Er zijn veel goeie renners en het zal zeker spannend worden. Maar op een goeie dag moet ik kunnen vliegen.”

 

Nog bij de junioren mogen eerstejaars Niels Vandeputte en Arno Van den Broeck mits een goeie dag aansprak maken op een dichte ereplaats. Ook Jarne De Meyer, Len Dejonghe en Jasper Van den Plas komen in Oostende in actie. De Nederlandse eerstejaarsjunior Perry Frijters waagt zaterdag zijn kans in Sint-Michielsgestel. In het Zwitserse Dielsdorf maakt Loris Rouiller een mooie kans op de juniorentitel.

 

NIEUWELINGEN

 

Ryan Cortjens aast op zijn beurt op de nationale titel bij de tweedejaarsnieuwelingen. De crosser uit Lanaken viert zondag zijn zestiende verjaardag en hoopt een dag eerder op het hoogste schavot te staan. “Met een podiumplaats zou ik kunnen leven, maar de ambitie is toch om de titel te pakken”, aldus Cortjens.

 

In Oostende krijgt Cortjens niet te maken met zijn grootste tegenstander van de voorbije weken: de Nederlander Luke Verburg. “Maar er zijn toch een aantal landgenoten die ik zeker niet onderschat. Zo kwam Yente Peirens bijvoorbeeld sterk voor de dag in Baal.” Nog bij de nieuwelingen azen ook Lennert Meulemans, Lennert Belmans en nieuwste aanwinst Wout Vervoort in Oostende op een mooie ereplaats. Bij de beloften tot slot komt Victor Vandebosch in actie.

 

Bron : Niels Rouvrois,

In naam van IKO Enertherm-Beobank

Publicatie : Nancy Aerts