Steylaerts-Verona met vertrouwen naar kampioenschappen

Steylaerts-Verona met vertrouwen naar kampioenschappen

 

 

Oostende, Sint-Michielsgestel en Queidersbach. Daar strijkt Steylaerts-Verona komend weekend neer voor de kampioenschappen van België, Nederland en Duitsland. Gianni Vermeersch en Maud Kaptheijns hopen zo dicht mogelijk bij het podium te eindigen, terwijl Braam Merlier (elite zonder contract) en Marcel Meisen een gooi doen naar de driekleur.

 

Gianni Vermeersch trok woensdag naar Oostende om het parcours te verkennen. “En het ziet er best mooi uit”, aldus de West-Vlaming. “Door de regen kon er vandaag al een eind verder door het zand gereden worden. De strook evenwijdig met de zee was zelfs zeer goed berijdbaar. Ik vind het parcours best iets hebben. Aan de andere kant van de brug is het draaien en keren, maar de regen zorgde vandaag wel voor een glad bovenlaagje.”

 

Vermeersch staat zondag niet zonder ambitie aan de start. “Ik vertrek met een goed gevoel naar het BK”, klinkt het. “Als ik puur naar het resultaat kijk, zou ik met een top vijf heel tevreden zijn. Ik besef uiteraard dat winnen praktisch onmogelijk is. Maar een plek bij de eerste vijf moet kunnen, als alles een beetje meezit. Ik hoop vooral dat ik zondagavond met een goed gevoel kan terugkijken naar het BK.”

 

In Duitsland hoopt Marcel Meisen de trui af te snoepen van Philipp Walsleben. “Ik denk dat ik er klaar voor ben”, vertelt Meisen. “De laatste crossen waren in ieder geval dik in orde (Marcel won zowel in Pétange als in Meilen, red.). Alleen de titel telt voor mij zondag. Maar zoals elk jaar zal diegene met een goeie dag er heel dicht bij zijn.”

 

MAUD EN BRAAM

 

Bij de vrouwen in Nederland moet Maud Kaptheijns opboksen tegen een sterk deelnemersveld met onder andere Marianne Vos, Sophie de Boer, Thalita de Jong en Lucinda Brand. Maar de 22-jarige Nederlandse stelt zichzelf toch een mooi doel. “Alles loopt deze week perfect via schema”, klinkt het. “Goed trainen en het hoofd leegmaken is de boodschap. Als dat lukt is het podium zondag zeker een doel.”

 

Braam Merlier, samen met Marcel onze zegekoning met zes overwinningen, is op zijn beurt tuk op de Belgische titel voor elite zonder contract. “Ik ga voor de hoofdprijs, maar dan zal ik wel een heel goeie dag moeten hebben”, aldus Merlier. “Sinds 1 januari behoort Vincent Baestaens immers tot de elite zonder contract en hij zal de te kloppen man zijn.”

 

Bron : Niels Rouvrois,

In naam van Steylaerts-Verona

Publicatie : Nancy Aerts