Ingmar Uytdewilligen is de beste tijdens de Mostencross in Meer

Ingmar Uytdewilligen is de beste tijdens de Mostencross in Meer

Onder een stevige koude mochten de rijders/rijdsters op zondag aan hun editie beginnen op de Mostencross in Meer – Hoogstraten. Niels Koyen en zijn team hadden er alles aan gedaan om er een mooie omloop van te maken binnen het domein van de Mosten. Het was afwisselend zandpassages – bospassages – bergjes en balken.

Voor ieder wat wils. We kregen mooie en spannende wedstrijden te zien op het domein van de Mosten. Bij de elites 2-U23 kregen we maar liefst 71 deelnemers aan de start. Van bij het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een spannende wedstrijd ging worden. Kay De Bruyckere en Ingmar Uytdewilligen waren enorm goed aan elkaar gewaagd. Ze probeerden elkaar los te rijden maar het lukte niet zo snel. In de finale kon Ingmar Uytdewilligen een poging wagen en daardoor kreeg hij enkele seconden voorsprong op Kay De Bruyckere. Helaas kon deze laatste het gaatje niet meer dichten waardoor Ingmar de winst mee naar huis mocht nemen.

De renners vonden het één van de mooiste omlopen in het B-circuit. Het mag en kan zeker opgenomen worden in het A-circuit.

Ook bij de andere reeksen die er op het programma stonden konden we genieten van spannende reeksen. Zo konden we bij de junioren genieten van een wedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Bram Sprangers kreeg het niet kado. Hij kreeg in het begin van de wedstrijd Yoram Maertens en Brent Op De Beeck mee in het wiel. Maar het lag op een klein plaatsje waar de beslissing zou vallen over winst en verlies. Zo kreeg Bram Sprangers af te rekenen met een shifter die los kwam te staan en daardoor werd hij genoodzaakt om de materiaalpost in te rijden en te wisselen van fiets. Daarna kon hij een mooie wedstrijd rijden en kon hij mooi naar de kopgroep gaan. In de tweede helft van de wedstrijd zagen we hoe de strijd aangevat werd tussen Sprangers, Maertens en Brent Op De Beeck. Maar uiteindelijk was het Bram Sprangers die aan het langste einde trok. De tweede plaats ging naar Yoran Maertens en Brent Op De Beeck was tevreden met zijn derde plaats.

Bij de masters en elites 3 was het uitkijken wie aldaar de beste papieren had. Het bleek bij de start al mis te gaan voor Björn Houben bij de elites 3. Hij trapte naast zijn pedaal en moest al vlug zijn concurrenten zien wegrijden. In de zandpassage maakte hij nog eens een kleine hapering waardoor hij nog meer in de achtervolging werd gedrukt. Maar hij bleef er rustig bij en elke ronde zag je hem de achterstand op Massimo Vanderaerden en Arne Vermeersch verkleinen. Eerst kon hij Tom Timmermans voorbij rijden in de tweede ronde van de wedstrijd. Daarna werd de kloof verkleind tot een paar seconden in de finale. Door gedubbelde rijders konden Arne Vermeersch en Björn Houben niet vol voor hun kansen gaan en zagen ze Massimo het zegengebaar maken aan de finish. De tweede plaats was voor Arne Vermeersch en Björn Houben werd derde.

Tom Aernouts nam een mooie start bij de masters A waardoor hij de rest meteen onder druk zetten. Tom Delcroix en Jurgen Janssens waren de dichtste achtervolgers maar door de gedubbelde rijders konden zij ook niet vol voor hun kansen gaan. Tom Aernouts bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit terwijl Tom Delcroix op een veilige afstand van Jurgen Janssens bleef hangen. Jurgen kwam nog ten val en zag daarmee een dichte ereplaats voorbij gaan. Hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Dirk Mertens was de betere bij de masters C/D. In het begin zaten de heren kort bij elkaar maar de zandpassages schudden de kaarten door elkaar. Wetende dat Dirk Mertens een goede zandspecialist is, wist men dat men met hem moest rekening houden. Hij kon gemakkelijk afstand pakken van Guido Verhaegen. Deze laatste werd tweede en de derde plaats ging naar Hubert Knokkaerts.

Bron: Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts