Danny Sleeckx en Dries Pauwels pakken de Wereldtitel bij de Masters in Trinity Park, East Suffolk

Danny Sleeckx en Dries Pauwels pakken de Wereldtitel bij de Masters in Trinity Park, East Suffolk

Het Wereldkampioenschap voor de masters vond dit jaar plaats in Trinity Park. Niet al te veel Belgen deden de verplaatsing naar daar.

Wie de verplaatsing wel deed, die deed een goede zaak. Zo konden we een overwinning in de spurt noteren voor Danny Sleeckx bij de Masters 44-49. Na zijn Belgische titel die hij met gemak behaalde in Flemalle kon Danny nu na een zware intensieve wedstrijd de Wereldkampioenen trui om zijn lende dragen.

Op zondag was het de beurt aan de jongeren bij de masters 34-44 jaar. Daar stonden twee Belgische rijders aan de start namelijk Glenn Sluyts en Dries Pauwels. Deze laatste had al laten verstaan wanneer er geen trui zou volgen na deze wedstrijd dat hij zijn fiets aan de haak zou hangen. Maar dat was buiten deze wedstrijd gereden. Na een zwaar bevochten wedstrijd kwam Dries in de positie dat hij moest en zou kunnen spurten voor de wereldtitel. Hij heeft er alles uitgehaald om deze titel mee naar België te brengen. Wat resulteert dat we Dries Pauwels nog een seizoentje langer in het veld actief zullen bezig zien in zijn wereldtrui.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf