Ingmar Uytdewilligen kiest voor Athletes for Hope

Ingmar Uytdewilligen kiest voor Athletes for Hope

Na zes jaar voor Tarteletto Isorex te hebben gereden beslist Ingmar Uytdewilligen voor de ploeg van Marc Herremans en zal hij vanaf 01 januari 2023 uitkomen voor de ploeg Athletes for Hope.

De 31 jarige man is momenteel aan de slag als elites zonder contract en is in goede handen bij Marc Herremans.

Foto: WielerVerhaal.

Planning

Marc Herremans ziet Ingmar Uytdewilligen een beetje als rolmodel. Omdat hij er perfect in slaagt om voltijds werken, een gezinnetje en degelijk presteren in het veldrijden te combineren. “Ik werk voltijds als elektrotechnieker bij BASF”, verduidelijkt Uytdewilligen. “Thuis wachten een vrouw en kindjes van 6 en 4 jaar. Veel staat in het teken van mij. Maar dat veldrijden vinden zowel mijn vrouw als onze 2 kindjes leuk. Heel het gezin staat er achter.”

Wat noodzakelijk is, anders hou je dat niet vol. Een goeie planning is een pluspunt. “Alles is goed gepland”, vertelt Uytdewilligen. “Normaal werk ik van 8 tot 16.45 uur. Soms ga ik, nadat ik de kindjes naar school bracht, eerst nog wat lopen. Andere keren vertrek ik meteen na het werk op training. Dan weet mijn vrouw of ik anderhalf of 2 uur moet trainen. Zodat ze weet wanneer ik thuis ben. Dan gaan we meteen aan tafel. Na het avondeten zorgen we voor de kindjes en stoppen we hen in bed.”

En kan hij zich in de zetel vleien. In het weekeinde stapt Uytdewilligen in competitie. Hij kon deze winter al 3 keer winnen: Wuustwezel, Meer en Balegem. Af en toe last hij een A-cross in. Zo werd hij begin deze maand in Essen 14e. “Essen is mijn thuiscross want ik ben daar geboren”, lacht hij. “In dergelijke A-veldritten probeer ik tussen de plaatsen 15 en 20 te finishen. Vooral later op het seizoen rijd ik A-wedstrijden. In de B-crossen wil ik overal top 5 halen. Ik zit aan 3 zeges en mik nu op 5. Ook het Belgisch kampioenschap in Lokeren is een doel. Waarmee ik niet wil zeggen dat ik daar kan winnen. Gerben Kuypers en Clément Horny zijn de favorieten. Mits een goeie dag kan ik er in de eerste 5 finishen.”

Transfer

Zondag 15 januari zal hij in Lokeren in z’n nieuwe trui koersen. “Ergens is het wel spijtig dat Tarteletto-Isorex met de crossploeg stopt”, beweert Uytdewilligen. “Toen ik begon waren we met 6 of 7 crossers. Jaar per jaar is dat wat afgebouwd. Over de taartjesploeg ben ik heel content. Ik heb er alles gekregen wat ik wou. En met teammanager Peter Bauwens en de ploegleiders Danny De Bie en Rony De Vos had ik altijd een goeie band. Ik begrijp dat Peter Bauwens zijn wegploeg groter wil maken. Langs deze weg wil ik hem nog eens bedanken voor wat hij de voorbije 6 jaar voor mij deed.”

Toen de Oost-Vlaamse manager zijn 2 resterende crossers – ook Matthijs Wuyts crosst in het shirt van Tarteletto-Isorex – op de hoogte bracht van z’n beslissing om te stoppen met veldrijden belde Uytdewilligen meteen trainer Marc Herremans. “Marc vond al enige tijd dat we werk moesten maken van mijn overgang naar Athletes for Hope”, lacht hij. “Ik zat goed bij Tarteletto-Isorex, dus kwam het er nooit van. Toen ik hem contacteerde was Marc meteen heel positief rond mijn komst naar z’n team.”

Intussen maakte Uytdewilligen kennis met de werking van het team van Herremans. “Dit is een geweldig project”, beklemtoont hij. “Uiteraard wist ik wel met wat Marc bezig was. Het is knap dat heel veel personen van Athletes for Hope voor mensen met een beperking zorgen.”

Doorgaan

Van 1 januari 2023 af maakt Uytdewilligen deel uit van het sportieve luik van het project. Uiteraard hoopt hij meteen na Nieuwjaar te scoren voor z’n nieuwe ploeg. Normaal staan de B-crossen in Kerniel en Vilvoorde op z’n kalender. Op tweede Kerstdag zal hij in Beernem een laatste keer de kleuren van de Oost-Vlaamse taartjesploeg showen. Hoe lang de Antwerpse crosser nog doorgaat ligt niet vast.

“Daar plak ik geen termijn op”, beweert Uytdewilligen. “Ik doe het nog altijd heel graag, bovendien staat mijn gezinnetje er achter dat ik dit doe. En als ik dit niveau kan aanhouden of misschien zelfs nog een beetje kan opkrikken, is er geen reden om ermee te kappen.”

Bron : Wielerverhaal

Foto : Wielerverhaal