Niet Pidcock maar Iserbyt pakt winst op de Balenberg

Niet Pidcock maar Iserbyt pakt winst op de Balenberg

Het zag er zo lang goed uit voor Pidcock om de winst op zijn naam te schrijven nu de twee andere groten Mathieu van der Poel en Wout van Aert niet aan de start stonden maar een val in de laatste ronde besliste er anders over. Zo ging de winst naar Eli Iserbyt en pakte Michael Vanthourenhout de tweede plaats. Pidcock moest tevreden zijn met een derde plaats.

Tom Pidcock domineerde de ganse wedstrijd in Baal maar de Brit maakte in de allerlaatste ronde een fout en kwam pardoes tegen de grond. Hierdoor kon de twee jongens van Mettenpenningen de wedstrijd naar hun hand zetten.

Het jaar 2023 had zo mooi kunnen beginnen voor Tom Pidcock maar een fout in de allerlaatste ronde besliste er anders over. De mannen van Mettepenningen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout hadden geen genade met Tom en snelden hem voorbij om zo de overwinning in hun kamp te houden.

Een uur lang maakte Tom Pidcock er een oneman show van en was het voor Vanthourenhout en Iserbyt enkel toekijken en de kloof zo klein mogelijk te houden. Het bleek lang dat er voor hen alleen maar ereplaatsen inzatten.

Maar door de val van Pidcock konden de jongens de rollen omdraaien en Eli Iserbyt kon zo naar zijn vierde en ook de emotionele overwinning van het jaar rijden. Michael Vanthourenhout bood geen weerwerk en werd mooi tweede.

Een gehaverde Tom Pidcock kon niet anders dan de handdoek in de ring gooien en met een derde plaats tevreden zijn. Maar na afloop was hij zwaar ontgoocheld en liet hij ook verstaan om geen WK te rijden dit jaar. Dat past niet zo goed in zijn planning voor de rest van zijn doelstellingen

Vanthourenhout: “Ik voelde in de laatste ronde dat er nog iets meer in zat”

Uitslag GP Sven Nys

  naamresultaat
1Eli Iserbyt1u0’38”
2Michael Vanthourenhout+10″
3Tom Pidcock+1’01”
4Lars van der Haar+1’08”
5Jens Adams1’56”
6Joris Nieuwenhuis2’01”
7Quinten Hermans2’20”
8Cameron Mason2’29”
9Pim Ronhaar2’55”
10Timo Kielich3’35”

Bron : Nancy Aerts

Foto : TV