Interview met trainer en bmx’er Stefaan Huysmans

Interview met trainer en bmx’er Stefaan Huysmans

ava

We hebben Stefaan Huysmans kunnen strikken voor een interview. Stefaan is naast bmx’er(BOYS 17+) ook de nieuwe trainer bij BMX 2000 in Dessel. Gisteren gaven we al een interview met Jools Melis. Je kan het allebei lezen in onze intervieuwrubriek. Om de foto’s te bekijken, klik je op de foto en dan wordt alles vergroot.

Heb je nog doelen die je wil bereiken dit seizoen?

Ik zou heel graag nog provinciaal kampioen worden in Ravels. Dat parcours ligt me wel en aangezien ik vorige keer in de topcompetitie de enige Belg was in de finale , zou dat wel moeten lukken, denk ik.

Als je jouw voorbije carrière bekijkt , wat is dan je beste prestatie tot nu toe ?

Echte titels heb ik helaas nog niet behaald , maar in het seizoen van 2006 behaalde ik een mooie 2de plaats op het Belgisch kampioenschap bij de boys 16 , een 3de plaats in de Flanderscup en een 4de plaats in deTopcompetitie.

was de concurrentie toen zwaarder dan nu ?

Dat kan ik eigenlijk niet vergelijken. Jordan Froidmont is ondertussen gestopt  en de rest is elite gaan rijden. Zoals bij Bryan Warnier, die vandaag ook gewonnen heeft bij de elites , zie je natuurlijk ook dat deze verder staan als ik ! (lacht)

Ben je tevreden van je resultaten van vandaag ?

Buiten de finale ben ik over het al gemeen redelijk tevreden van mezelf .
Ik kwam vandaag eigenlijk om te winnen, en zeker op mijn thuis parcours en aangezien mijn grootste concurrent er vandaag niet was (
Wesley Janssens) , had ik eigenlijk kunnen winnen. Maar ik schoof door aan de start en toen was de wedstrijd eigenlijk al gereden
en op het einde heb ik het slechte voorbeeld gegeven als trainer. Ik ben op het laatste stuk gaan zitten en ik wil me hier ook voor excuseren ! ( lacht)
Ik kwam eigenlijk om mijn eerste plaats in de topcompetitie terug te pakken en ik weet nu ook niet op welke plaats ik nu ben geëindigd ,want ik weet niet wie er 3de stond. Dus alles is nog mogelijk , dat zal afwachten zijn.

Hoe vond je de concurrentie  ?

Het was sterke concurrentie vandaag, het parcours zat me vandaag niet echt mee en ik was ook niet 100% fit aangezien ik de laatste 2 weken maar 1 of 2 keer heb kunnen trainen , maar ik kan zeker niet ontkennen dat ze sterk gereden hebben .

Wat vond je van het parcours vandaag ?

Ik vind het echt een prachtig parcours, heel leuk ook om op te rijden ook. Maar het is een technisch parcours  en aangezien ik niet echt technisch ben aangelegd  ligt het mij niet echt 100%. Het parcours van Ravels ligt veel sneller,  minder technisch  en omdat er minder diepe bulten liggen komt het beter uit omdat ik redelijk korte benen heb .

Wat zijn uw toekomstplannen binnen de BMX ?

Ik ga de trainingen van den 12+ overnemen bij BMX2000 van Frank Smets  en mijn doel is vooral interessante en goeie trainingen te brengen, zodat de mannen goeie resultaten behalen .
Zelf ga ik af en toe nog wel fietse , maar het zal met de tijd wel minderen , omdat ik nu zelf training geef kan ik zelf ook minder mee trainen

Ben je van plan om volledig te stoppen met zelf te BMX’en ?

Dat weet ik nog niet , omdat ik in het verleden ook al volledig gestopt ben , en ik kan het gewoon niet laten om te fietsen . Waarschijnlijk ga ik wel meer training geven dan wedstrijd rijden  en ook meer vrijetijd fietsen , zoals op een vrije namiddag eens komen fietsen en mezelf minder toeleggen op het wedstrijd rijden

Heb je een goede raad die je wil mee geven met andere rijders ?

Ik zeg het keer op keer : NO STRESS !
Want van de moment dat je begint te stressen lukt het helemaal niet meer en begin je domme fouten te maken .

Interview: Wout Van Beers