Irina Kalentieva wint finale wereldbeker in Hafjell

Irina Kalentieva wint finale wereldbeker in Hafjell

ava

De Russische Irina Kalentieva, voormalig wereldkampioene, heeft de finale wereldbekerwedstrijd bij de dames in het Noorse Hafjell gewonnen. Tweede werd Eva Lechner voor wereldkampioene Julie Bresset en de Amerikaanse Lea Davison. Thuisrijdster Gunn-Rita Dahle-Flesjaa werd mooi vijfde. Githa Michiels, miste haar start en werd uiteindelijk nog 22ste.

Italiaans kampioene Eva Lechner leidde de dans bij de dames na een ronde. In haar wiel volgde wereldkampioene Julie Bresset,  Lea Davison en Irina Kalentieva.  Verderop volgden Yolanda Neff, Maja Wloszczowska , wereldbekerleidster Tanja Zakelj en plaatselijk idool en mtblegende Gunn-Rita Dahle.  Nash en Pendrel vervolledigden de top tien.  Adelheid Morath was meteen op achtervolgen aangewezen na een afgebroken zadel en ook pech voor Kathrin Stirnemann met een lekke band. Githa Michiels zat redelijk achteraan van het peloton.

Eva Lechner was veruit de meest actieve in deze wedstrijd. Uiteindelijk kwam ze samen met Kalentieva aan de leiding. In de laatste ronde was Kalentieva sterker dan Lechner en reed er van weg. Julie Bresset naderde nog tot bij Lechner, maar kwam er niet bij.

Het was meteen de eerste wereldbekerzege van dit seizoen voor Kalentieva. Tanja Zakelj werd eindwinnares van deze wereldbeker.

 

Uitslag:

  1. Irina Kalentieva (Rus) in 1:25:34
  2. Eva Lechner(Ita) +0:20
  3. Julie Bresset(Fra)+0:22
  4. Lea Davison(USA)+0:54
  5. Gunn-Rita Dahle-Flesjaa(Noo)+1:17
  6. Tanja Zakelj(Slo) +2:45
  7. Catharine Pendrel(Can)+3:23
  8. Maja Wloszczowska (Pol) +4:17
  9. Yolanda Neff(Zwi) +4:46
  10. Alexandra Engen+5:41

22. Githa Michiels