Eli Iserbyt wint wereldbekermanche beloften in Frankrijk

Eli Iserbyt wint wereldbekermanche beloften in Frankrijk

In de wereldbekermanche van Lignières-en-Berry behaalde Eli Iserbyt zijn negende overwinning van het seizoen. Na zijn, door valpartij, verpestte BK was hij gebrand op de zege in Frankrijk. Hij toonde zich de sterkste en door zijn overwinning is hij ook zeker van de eerste plaats in het eindklassement. De zware val op het Belgisch kampioenschap heeft duidelijk geen sporen nagelaten.

De renner uit Bavikhove kende een goede start en er ontstond vrijwel meteen een kopgroep waarin alle favorieten zaten. Quinten Hermans versnelde en sloeg een kleine kloof. Zijn solo duurde niet lang en er vond een hergroepering plaats. Eli nam het commando over en door een slipper van ploegmaat Quinten kon de eerstejaarsbelofte ontsnappen. Hij reed zich echter vast in het zand en opnieuw klitte het terug samen.

Eli liet zien hoe gemotiveerd hij was en versnelde nog een keer. Niemand kon zijn aanval beantwoorden en het werd een mooie solo van de West-Vlaming. Ploegmaat en Europees kampioen Quinten Hermans eindigde tweede na een sterke wedstrijd en de Nederlander Joris Nieuwenhuis werd derde.

Doordat er maar vier wereldbekermanches meetellen voor het eindklassement is Eli nu al zeker van zijn eindzege. Na een tweede plaats in Valkenburg, winst in Koksijde, Namen en nu in Lignières-en-Berry is het onmogelijk hem nog in te halen.

Bron : Telenet Fidea Website

Publicatie : Nancy Aerts