Voorselectie voor het wereldkampioenschap in Heusden – Zolder Veldrijden

Voorselectie voor het wereldkampioenschap in Heusden – Zolder Veldrijden

Rudy De Bie had de moeilijke keuze om zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Zolder bekend te maken. Heel wat namen maakten kans maar er waren maar een aantal plaatsen beschikbaar. Die bijna zeker waren van hun selectie waren Wout Van Aert, Sven Nys, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Voor de anderen was het bang afwachten die de kans zou krijgen om ons landje te verdedigen tijdens het Wereldkampioenschap veldrijden in Heusden – Zolder.

Tijdens de wedstrijd in Frankrijk had Rudy De Bie al laten verstaan dat hij de jongeren een kans wou geven. Maar hij heeft hiervoor verschillende jongens die daarvoor in aanmerking kunnen komen. Veel zal afhangen of Wout Van Aert de winst van de wereldbeker kan binnenhalen. Dan mogen wij een zevende man meegeven naar Zolder. Want dan heeft Wout Van Aert zichzelf al geselecteerd om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap.

Indien dit het geval zal zijn mag Rudi De Bie nog iemand gelukkig maken. Zijn oog is gevallen op Tim Merlier die laatste tijd goed in doen is. Maar alles zal dus afhangen van de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide of de wens van Tim Merlier in vervulling kan en mag gaan om in eigen land deel te nemen aan het Wereldkampioenschap.

Dit is de selectie voor het wereldkampioenschap bij de dames :

DAMES Elite : Sanne CANT – Loes SELS – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Karen VERHESTRAETEN – Jolien VERSCHUEREN (geen reserves)

Dames U23: Laura VERDONSCHOT – Femke VAN DEN DRIESSCHE – Joyce HEYNS – Shana MAES

De junioren:
Alessio Dhoore – Jappe Jaspers – Seppe Rombouts – Toon Vandebosch – Florian Vermeersch
Als Jappe Jaspers Wereldbeker wint, wordt Jari De Clercq toegevoegd

Bron : Nancy Aerts