Iserbyt superfavoriet bij de beloften maar door val uitgeschakeld : terechte winnaar Thijs Aerts

Iserbyt superfavoriet bij de beloften maar door val uitgeschakeld : terechte winnaar Thijs Aerts

Wat een bedoening bij de beloften. We kregen al meteen een valpartij in de start en de wedstrijd werd stilgelegd…. Heel wat topfavorieten gehaverd. Maar bij herstart kregen we een beresterke prestatie van Thijs Aerts die de titel pakte voor Soetens en Hermans

Een nerveuse bedoeling bij de eerste start van de beloften in Lille. De lichten gingen op groen en al meteen een aantal renners tegen de grond. Ook de topfavorieten Iserbyt en Quiten Hermans lagen tegen de grond. Ze bleven redelijk lang liggen waardoor de organisatie besliste om de wedstrijd stil te leggen. Iedereen te evacueren en na herstelperiode de wedstrijd opnieuw op gang te brengen. We kregen na herstelperiode een teleurgestelde Iserbyt die de wedstrijd verliet. Hij reed met zijn entourage richting ziekenhuis om de eerste vaststelling te laten gebeuren. We wensen hem een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem volgende week terug aan het werk in de wereldbeker.

Quiten Hermans had zich ook fel bezeerd maar voelde zich toch nog in staat om deel te nemen aan de wedstrijd. Zijn start was matig maar gedurende de wedstrijd kwam hij in zijn ritme en kwam hij nog meedoen voor de podiumplaatsen. Bij de herstart kregen we voorin een Thijs Aerts die de boel opentrok. Hij werd op de hielen gezeten door de mannen van Telenet Fidea Soetens en Hoeybergs. Thijs Aerts voelde dat hij iets moest gaan proberen met deze mannen op zijn wiel.

Hij trok zijn registers open en hoopte om stilletjes aan de voorsprong bijéén te fietsen om zijn concurrenten hierdoor uit het wiel te houden. Dat lukte hem ook. Hoeybergs werd gedwongen om de achtervolging te leiden en kreeg zeker geen hulp van de medevluchters. De mannen van Telenet Fidea controleerde de wedstrijd in achtervolging en bekeken het tot de laatste ronde.

Daar kregen we een groepje met Hoeybergs, Soetens en Hermans die zouden strijden voor de dichte ereplaatsen. Quinten Hermans maakte een foutje in de modder zone en we dachten van oei het is over en out voor Hermans maar op karakter kwam hij terug aansluiten en vocht hij mee voor de podiumplaatsen. Hoeybergs kwam onder druk te staan en begon fouten te maken. Soetens zag het gebeuren en trok door. Ook Hermans deed er alles aan om in het spoor te komen van Hoeybergs. Dat lukte hem en hij ging zelfs op en over Hoeybergs.

Het werd dus een volledig podium met mannen van Telenet Fidea : namelijk winst voor Thijs Aerts – tweed eplaats voor Soetens en de derde plaats voor Quinten Hermans.

Er was ruime marge bij Thijs Aerts. Na afloop ook gedeelde vreugde in Rijkevorsel.

Bron : Nancy Aerts