Jaarmarktcross in Niel pakt uit met spectaculaire nieuwigheid

Jaarmarktcross in Niel pakt uit met spectaculaire nieuwigheid

Jaarmarktcross in Niel pakt uit met spectaculair spinnenweb

Kevin Pauwels: ‘Krijg hier mooie kans om te winnen’

De gemeente Niel is vrijdag gastheer voor de derde manche van de Soudal Classics. De Jaarmarktcross pakt dit jaar uit met een spectaculaire vernieuwing: het spinnenweb. Kevin Pauwels hoopt zichzelf op te volgen.

Het parcours van de Jaarmarktcross in Niel blijft in vergelijking met de laatste editie zo goed als ongewijzigd. De derde manche van de Soudal Classics biedt opnieuw een volledige waaier aan uitdagingen: zware stroken in de weide, een technische zone met verschillende lussen op de Rupeldijk, een zandbak op het industriedomein van betonfabriek Coeck en een uitgebreide recuperatiestrook in de aankomstzone.

Dit jaar wordt dat alles aangevuld met een nieuwe en spectaculaire attractie: het spinnenweb. De carrousel werd vorig seizoen door Camiel Van den Bergh al geïntroduceerd in de internationale veldrit in het Nederlandse Rucphen en krijgt nu navolging in de Soudal Classics. De crossers cirkelen eerst van buiten naar binnen en keren er dan in tegengestelde richting weer uit. Kortom, een uniek schouwspel voor de toeschouwers.

Tom Meeusen, vorige week nog winnaar van de Waaslandcross in Sint-Niklaas, stond in januari aan de start van de veldrit in Rucphen en heeft ervaring met het spinnenweb. “Je moet je blijven focussen op je eigen spoor, als je even opzij kijkt, word je helemaal gek”, sprak de renner van Telenet Fidea Lions achteraf.

Pauwels: “Zit terug met goed gevoel op de fiets”

Kevin Pauwels houdt goede herinneringen over aan de Jaarmarktcross in Niel. Een jaar geleden troefde de renner van Marlux-Napoleon Games Tom Meeusen en Sven Nys af. Vrijdag hoopt de Antwerpenaar dat kunstje nog eens over te doen.

“Het is altijd leuk om ergens terug te keren waar je al gewonnen hebt. Vorig jaar zat ik in een goede periode en de laatste weken draait het opnieuw wat beter. Ik zit terug met een beter gevoel op de fiets”, vertelt de 32-jarige Pauwels. “De kritiek dat de oudere renners het moeilijker hebben om mee te draaien? Het begin van het seizoen is bij mij nooit echt goed, ik heb altijd een tijdje nodig vooraleer de motor echt aanslaat.”

Pauwels onderstreepte zijn goede vorm met een tweede plaats op de Koppenberg en de vierde stek in Ruddervoorde, maar de zegeteller staat na een kleine twee maanden nog steeds op nul. “Het zou ambetant zijn om een seizoen zonder overwinning mee te maken, maar tegen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel wordt het gewoon heel moeilijk. In Niel dient er zich een mooie kans aan voor de andere renners. Als ik goede benen heb, moet ik zeker in staat zijn om mezelf op te volgen. Al mag het dan best niet te veel meer regenen.”

Nieuwe clash Cant-Verschueren

Bij de vrouwen dient zich een nieuwe clash tussen Sanne Cant en Jolien Verschueren aan. In een spectaculair duel in de Waaslandcross dwong Verschueren de Belgische kampioene tot het uiterste. Een foutje in de slotronde legde de wedstrijd in een definitieve plooi. Trekt de Oost-Vlaamse in Niel wel aan het langste eind of boekt Cant haar zesde overwinning van het seizoen?

Programma

9u50    Kidibul Cyclocross Kids Jeugdinitiatie
10u30   Nieuwelingen
11u30   Juniors
13u00   G-cross
13u45   Vrouwen Elite
15u00   Mannen Elite en Beloften

Deelnemerslijst

De definitieve deelnemerslijst vindt u hier terug: http://www.sport.be/cyclocrossclassics/1617/niel/nl/renners/

Bereikbaarheid 

Komende vanuit Brussel en Antwerpen: Volg de A12, afrit 9, Boom. Volg daarna de signalisatie CYCLOCROSS

Bron:PB